video - petiția pentru salvarea sportului sibian - inițiatorul adi bibu a strâns mii de semnături

Adrian Bibu, consilier local și managerul Sălii Transilvania, este cunoscut militant pentru drepturile sportului și ale sportivilor sibieni. A vorbit mereu despre nevoia de înnoire a infrastructurii sportive a Sibiului și susține în continuare că o Sală Polivalentă cu peste 10.000 de locuri este absolut necesară. Pentru a convinge autoritățile de aceste lucruri a inițiat o strângere de semnături prin care să demonstreze că nu este singurul care își dorește ca sportul sibian să evolueze.

A apărut astfel inițiativa ”Împreună pentru sportul sibian„ susținută de mii de orășeni până acum. Petiția care cere o nouă sală polivalentă cu 10.000- 12.000 de locuri, un club sportiv al orașului și săli de sport pentru copii, se poate semna on-line AICI.

Până acum au semnat 1500 de sibieni, dar și din afara municipiului. Au venit semnături din Cisnădie, Șelimbăr, Avrig sau Ocna Sibiului. Proiectul este susținut și de sportivii premiați ai Sibiului sau de cei care promovează spsortul în sălile din oraș.

Petiția poate fi semnată de orice sibian care crede că dezvoltarea sportului sibian ar trebui să fie o prioritate pentru municipalitate. Petiția rămâne deschisă până la mijlocul lui decembrie.

”Comunitatea își dorește acest lucru, iar cu semnăturile pe care le vom aduna vom merge la autoritățile locale să le arătăm că sibienii vor și au nevoie de aceste lucruri. Semnături se strâng și în teren, la cluburile sportive, antrenorii, oamenii de sport fac asta”, spune Adrian Bibu, inițiatorul petiției.

YouTube video

Cât despre fondurile necesare unor astfel de proiecte, Bibu spune că sunt bani ”Sibiul are excedent bugetar. Deci, bani ar exista. Trebuie văzut cum și cât s-ar putea aloca pentru astfel de proiecte. O altă sursă de finanțare ar putea fi de la Guvern prin Programul Național de Investiții. Trebuie doar să stăm la masă și să discutăm, pentru că soluții cu siguranță că se găsesc”, spune Adrian Bibu.

Așa că dacă sunteți susținători ai inițiativei lui Adi Bibu, e foarte simplu să semnați petiția AICI sau dacă mergeți cu cei mici la un club sportiv din oraș, găsiți și acolo liste pentru semnături.

Cererile petiției:

1. Crearea unui Club Sportiv Municipal, sub administrarea Primăriei. Sportivii sibieni nu rămân în Sibiu pentru că nu au posibilități financiare, drept pentru care pleacă și evoluează la alte cluburi unde există resurse. CSM ar putea să îşi susţină sportivii de performanţă şi echipele sibiene de baschet, fotbal şi handbal, să gestioneze bazele sportive ale municipiului și să le pună la dispoziția cetățenilor, poate chiar să înfiinţeze noi baze sportive pentru toţi iubitorii sportului indiferent de vârstă.

2. Amenajarea sălilor de sport din cadrul școlilor, în vederea desfășurării în condiții optime a activităților sportive, dar și a aducerii acestora la standarde europene.

3. O nouă sală polivalentă în Sibiu, cu o capacitate de 10.000- 12.000 locuri, care să atragă evenimente culturale, concerte şi, bineînţeles, competiții internaționale sportive majore, care astăzi se desfăşoară la Cluj Napoca pentru că Sala Transilvania este mult depășită, cu cele doar 1600 de locuri ale sale. Sala ar putea oferi spații şi pentru Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu. O locaţie posibilă este Calea Şurii Mici, având avantajele următoare: proximitatea viitorului spital, a autostrăzii, faptul că nu este nevoie de defrişări, plus posibilitatea construirii în zonă a unui nou stadion.

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu