foto sara are nevoie de ajutorul nostru – micuța din sibiu nu poate să meargă

Roșu Sara Elena este o fetiță de numai trei ani și trei luni. De când a venit pe lume, viața a supus-o unor încercări grele. S-a născut prematur, la 31 de săptămâni, și a avut doar 850 de grame. A demonstrat însă că este o luptătoare. A luat în greutate, a respirat singurică și s-a dezvoltat. Acum are nevoie de ajutorul nostru, deoarece nu poate să meargă.

Sara s-a născut prin fertilizare in vitro
Fetița a fost născută prin fertilizare în vitro. A ajuns pe lume prematur, la 31 de săptămâni și cântărea doar 850 de grame. „Din săptămâna 25 nu s-a mai dezvoltat. Am născut-o în București, în Maternitatea Giulești, unde am stat cu ea trei luni de zile ca să ia în greutate. Pe atunci am făcut și o injecție pentru retinopatie, iar acum are miopie”, spune Simona, mama Sarei. foto sara are nevoie de ajutorul nostru – micuța din sibiu nu poate să meargă

S-au mutat din Craiova la Sibiu pentru terapie
De doi ani și jumătate, Sara s-a mutat cu mama ei la Sibiu. Micuța suferă de paralizie cerebrală, motiv pentru care era nevoie de mai mult decât masaj și gimnastică. Așa au ajuns aici, pentru terapia Vojta, cu ajutorul căreia fetița a făcut mari progrese.

„A răspuns bine la Vojta, a făcut mari progrese cu această terapie. Din șase în șase luni mergem la controale. O dată pe săptămână mergem la călărie și la înot, iar terapie facem acasă de trei ori pe zi, iar la trei luni mergem și la spital. De asemenea, am făcut și logopedie timp de un an de zile și s-au văzut rezultate”, mai spune mămica Sarei.
Și fiindcă este o învingătoare, Sara merge și la grădiniță, fiind însoțită deocamdată de mama ei. foto sara are nevoie de ajutorul nostru – micuța din sibiu nu poate să meargă

„Merge pe vârfuri doi pași, dar apoi cade în genunchi”
Sara se chinuie să meargă. Face câțiva pași, merge pe vârfuri, iar la un moment dat cade în genunchi. Își dorește din totul sufletul să poată să meargă, să alerge și să se joace ca orice copil de vârsta ei.

În 29 ianuarie, este programată pentru consultații la o clinică din Germania. Medicul la care vor merge i-a recomandat deja orteze pentru ambele picioare. „A mai avut orteze la 11 luni, dar nu le-a acceptat. Sperăm să o ajute acestea de acum. Ni s-a recomandat și o intervenție chirurgicală, însă momentan i-ar fi mai bune ortezele. În Germania va trebui să stăm o perioadă, deoarece medicul vrea să vada cum merge fetița cu ortezele. După aceea, va fi nevoie să mergem la șase luni și la modificări, fiindcă îi crește piciorul”, mai spune Simona, mama Sarei.

Cei care doresc să o ajute pe Sara să poată să meargă pot face o donație în contul deschis pe numele mamei: RO15RNCB0840126252790001 – CONT LEI – Rosu Simona

Ultima oră

Comentariul meu