foto aceeași pasiune de 17 ani – o sibiancă și-a deschis o școală de dans pentru copii și părinți

Ioana Maican are 23 de ani și locuiește în Sibiu. De când se știe a fost pasionată de dans. Totul a început în urmă cu 17 ani, când părinții ei au înscris-o la cursuri, iar de atunci nu s-a văzut făcând altceva. În prezent, sibianca are propria școală de dans, unde zeci de copii și adulți vin să se distreze. foto aceeași pasiune de 17 ani – o sibiancă și-a deschis o școală de dans pentru copii și părinți

Aceeași pasiune de 17 ani
Ioana a început să danseze la vârsta de șase ani, atunci când părinții ei au înscris-o la cursuri. Pe atunci, tânără era foarte timidă, iar dansul a fost lucrul care a făcut-o să se schimbe. „La șase ani m-au dat ai mei la dansuri împreună cu un prieten de familie. Eram super timidă pe atunci, iar dansul m-a ajutat mult să schimb asta la mine. Am făcut dintotdeauna dans sportiv și am participat și la multe concursuri”, povestește Ioana.

La vârsta de 16 ani, sibianca a început să predea. Sute de copii și adulți au învățat să danseze de la ea. În plus, mulți miri au fost instruiți de Ioana pentru momentul spectaculos din ziua nunții. foto aceeași pasiune de 17 ani – o sibiancă și-a deschis o școală de dans pentru copii și părinți

Tânăra s-a înscris și la facultate. Ea a studiat Științe Economice la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, însă nu s-a putut despărți nicicum de dans. Pentru Ioana, dansul înseamnă pasiune, dăruire și disciplină.

Studio de dans la Șelimbăr – Dansuri pentru copii și părinți
La finalul lunii septembrie 2019, Ioana și-a deschis propria școală de dans. Tânăra coregrafă și-a văzut visul împlinit. Acum, sibianca îi învață pe cei mici să danseze, iar pe cei mari îi îndrumă către o viață sănătoasă prin mișcare. foto aceeași pasiune de 17 ani – o sibiancă și-a deschis o școală de dans pentru copii și părinți foto aceeași pasiune de 17 ani – o sibiancă și-a deschis o școală de dans pentru copii și părinți

Studioul de dans al Ioanei, numit „Dance for you”, este situat pe strada Mihai Viteazul, numarul 1, în Șelimbăr, vis-à-vis de Lidl. În prezent, programul și grupele Ioanei sunt împărtițe astfel:

Luni și Miercuri

  • grupa 3-6 ani: ora 17.00
  • grupa 7-11 ani: ora 18.00
  • grupa adulți: ora 19.00

Marți și Joi

  • grupa 11-14 ani: ora 17
  • grupa 15-18 ani: ora 18

Vineri

  • grupa adulți: ora 18.00

foto aceeași pasiune de 17 ani – o sibiancă și-a deschis o școală de dans pentru copii și părinți„Îmi place mult să lucrez cu copiii. Orele cu ei sunt foarte interactive. La grupele cele mici fac prima oară o scurtă încălzire, după care dansuri adaptate, jocuri interactive și circuite. Totul ține de felul în care reușești să le captezi atenția. Fiind mici, copiii se plictisesc repede, însă prin aceste joculețe reușesc să îi fac să fie atenți. În acest fel, fac mișcare și se și distrează. Cei mici sunt fericiți fiindcă mă joc cu ei. La grupele cu copii mai mari, dansurile sunt deja mai complexe, iar cu adulții fac zumba și tonifiere”, spune Ioana.

Prețuri dansuri copii și adulți
Ioana Maican oferă lecții de dans pentru copii, dar și pentru adulți. Astfel, pentru grupa 3-6 ani prețul unui abonament lunar este 100 lei, iar pentru restul grupelor, prețul unui abonament de 120 lei.

Tânăra ofera posibilitatea plății pentru o ședință. Dacă vreți să veniți o dată să vedeți cum e, veți plăti doar 15 lei. foto aceeași pasiune de 17 ani – o sibiancă și-a deschis o școală de dans pentru copii și părinți

Dansul mirilor
Sibianca montează, totodată, coregrafii pentru dansul mirilor. Îndrăgostiții care doresc să aibă la nuntă un moment de neuitat pot apela cu încredere la Ioana.

„Montez coregrafii pentru dansul mirilor. Am pachete de cinci, șapte și zece ședințe. Sunt mulți care vin cu melodiile lor, iar unii îmi cer ajutorul, astfel că eu le trimit pachetul cu melodii. Eu le recomand mirilor să vină cu cel puțin o lună mai repede, iar dacă vor o coregrafie mai complexă este nevoie de mai multe ședințe. Am, de altfel, pachet de ședințe și pentru nași”, spune sibianca.

Seri temetice pentru micii dansatori
Ioana organizează tot felul de seri tematice. De Halloween a organizat petreceri atât pentru cei mici, cât și pentru adulți. Aceștia s-au distrat și au dansat costumați. foto aceeași pasiune de 17 ani – o sibiancă și-a deschis o școală de dans pentru copii și părinți foto aceeași pasiune de 17 ani – o sibiancă și-a deschis o școală de dans pentru copii și părinți

De Crăciun, sibianca va organiza din nou astfel de petreceri, pentru fiecare grupă în parte.

Pentru mai multe detalii despre locație, ședințe și dansuri, o puteți contacta pe Ioana pe pagina de Facebook „Dance for you”.

Ultima oră

Comentariul meu