klaus iohannis are job asigurat la sibiu, dacă nu câştigă în turul doi
Foto TRUCAJ click.ro

Preşedintele Klaus Iohannis are un serviciu asigurat la Sibiu, dacă nu câştigă în turul doi şi nu rămâne în următorii ani la Palatul Cotroceni. Iohannis se poate întoarce profesor de fizică la Sibiu.

Preşedintele are postul de profesor de fizică asigurat la Sibiu

Klaus Iohannis a fost profesor titular de fizică la Colegiul Brukenthal până în anul 2000, când a devenit primar al Sibiului. Pentru că legea îi permite, şeful statului are postul blocat, aşa că se poate reîntoarce oricând la catedră. De altfel, Monica Anisie, noul ministru al Educaţiei, a confirmat faptul că preşedintele poate reveni în învăţământ, chiar acolo unde a predat vreme de 20 de ani.

Ministrul Educaţiei, despre postul lui Iohannis de la Sibiu: „Este un drept”

Președintele Klaus Iohannis a blocat postul din învățământ în Sibiu, unde a profesat, timp de 20 de ani. Iohannis s-a folosit de o prevedere legală care îi permite acest lucru, acumulând vechime și ani de pensie. Întrebată dacă şeful statului se poate întoarce la catedră pe postul de titular, Monica Anisie a răspuns: „Da. Nu vă pot răspunde eu dacă este normal sau nu, dar este un drept pe care orice profesor titular îl are. Întotdeauna orice profesor consider că trebuie să se pregătească pentru orele pe care le desfășoară și eu nu m-am dus niciodată la clasă fără să fiu pregătită. La colegiul pe care tocmai l-am părăsit pentru scurtă perioadă, când am revenit din postul de secretar de stat – de fapt nu prea am plecat, pentru că eu am predat întotdeauna, am predat întotdeauna… Nu am avut norma întreagă, dar mi-am păstrat măcar o clasă, ca să am legătura cu școala”, potrivit romaniatv.net.

 

Ultima oră

Comentariul meu