foto mobilizare de forțe în pădurea de la măgura - incendiul a fost lichidat

Pompierii militari sibieni au intervenit pentru a treia oară în ultimele săptămâni în zona forestieră Măgura pentru localizarea și stingerea incendiilor izbucnite la stratul de litieră al pădurii.

Incendiul a fost lichidat în cursul serii trecute. Au ars aproximativ 1.000 mp de litieră, iar cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de folosirea focului deschis în spații deschise.

„Efortul depus de salvatori, pentru îndepărtarea pericolului pe care incendiul îl reprezintă pentru zona verde, este îngreunat de condițiile existente în care se desfășoară intervenția, zona abruptă cu pericol de alunecare , condițiile de vânt care reaprind focarele existente precum și transportul apei în cantități limitate (rezervoare de mici dimensiuni) la locul intervenției”, au anunțat marți seara pompierii. foto mobilizare de forțe în pădurea de la măgura - incendiul a fost lichidat

Profesionalismul salvatorilor a condus la localizarea incendiului precum și la mentinerea situației sub control, în ciuda factorilor nefavorabili enumerați mai sus.

La fața locului s-au mobilizat peste 50 de pompieri militari sprijiniți de reprezentanți ai Serviciului Voluntar Cisnădie și ai Ocolului Silvic.

S-a acționat cu vermorele, lopeți evantai, aurospeciala de transport materiale în zone accesibile, etc.

„„Reamintim pe această cale tuturor cetățenilor că pădurea, bunul nostru cel mai de preț trebuie protejată împotriva tuturor pericolele,mai ales împotriva incendiilor. Pentru aceasta recomandăm respectarea măsurilor specifice astfel:

ATENȚIE!!!!
• Nu faceti foc decat in locuri permise, la adapost de vant, curatind
terenul din jur de orice material ce se poate aprinde !
• Nu faceti foc in caz de vant puternic si pe timp secetos !
• Nu parasiti niciodata focul facut inainte de a va asigura de stingerea lui completa !
• Nu fumati si nu aruncati la intamplare resturile de chibrituri si tigari aprinse in padure !
• Nu lasati in aer liber borcanele si sticlele goale pentru ca la interactiunea acestora cu razele solare se poate produce focalizarea caldurii si se pot aprinde materialele combustibile din jurul lor !
• Depozitati cenusa rezultata din ardere in gropi speciale, dupa ce ati stins-o cu apa !
• Anuntati prompt orice incendiu pe care il observati si interveniti imediat cu mijloacele avute la indemana !”, anunță ISU Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu