șpăgarii de la rar sibiu - decizia luată de magistrați în cazul celor zece reținuți
FOTO arhivă

Scandalul de la RAR Sibiu a izbucnit la mijlocul lunii septembrie. Pe atunci, zece persoane, printre care directorul, angajați, dar și persoane fizice, au ajuns în arest preventiv pentru fapte de corupție. 

În luna octombrie, cei zece șpăgari au fost arestați preventiv pentru 30 de zile. În cursul săptămânii trecute, aceștia au fost trimiși din nou în fața judecătorilor.

Procurorii au cerut prelungirea arestului preventiv pentru încă 30 de zile. În același timp cei zece au cerut înlocuirea acestei măsuri cu una mai ușoară.

„În temeiul art. 234 alin. 1 Cpp, art. 236 alin. 1 şi alin. 2 Cpp raportat la art. 202 alin. 1, alin. 3 Cpp şi art. 223 alin. 2 Cpp, dispune prelungirea duratei măsurii arestării preventive pentru o perioadă de 30 zile, de la data de 11.11.2019 şi până la data de 10.12.2019 inclusiv, în privinţa în privinţa fiecăruia dintre inculpaţii: 1)BOGDAN ILIE, în prezent reţinut în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu; 2) OŢETEA IOAN-CĂTĂLIN, în prezent reţinut în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu; 3) GEHL VALERIU-HELMUT, în prezent reţinut în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu; 4) BERCU CORNEL, în prezent reţinut în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu; 5) MITREA MIHAI-MARIAN, în prezent reţinut în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu; 6) HORVAT IOAN, în prezent reţinut în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu; 7) ŞTEFAN AUREL-VASILE, în prezent reţinut în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu; 8) ZÎZĂ VASILE, în prezent reţinut în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu; 9) ROCIU LIVIU, în prezent reţinut în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu; 10) POPA ALIN-IOAN, în prezent reţinut în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu”, se arată în dosarul publicat pe site-ul Tribunalului Sibiu.

Judecătorii au acceptat cererea procurorilor, așa că cei zece vor mai rămâne în arestul IPJ Sibiu până cel puțin în data de 10 decembrie.

Ultima oră

Comentariul meu