ședință cu urlete la psd - viorica dăncilă subestimată de unii bărbați din psd
FOTO arhivă

Liderul PSD, Vioroca Dăncilă, a reunit Comitetul Executiv Naţional al PSD pentru a analiza rezultatele obţinute în primul tur al alegerilor prezidenţiale şi pentru a stabili strategia în cazul celui de al doilea tur. Ședința s-a încins atât de mult încât urletele din sediul PSD s-au auzit în curte, după cum relatează Digi24 si G4Media.

Surse din cadrul ședinței au declarat pentru Digi24, că Viorica Dăncilă se consideră jignită de afirmațiile făcute de unii dintre liderii bărbați ai partidului în cadru neoficial. Un reproș de acest fel i-ar ”Să spuneți că nu puteți să câștigați alegerile prezidențiale cu o proastă, nu vă face cinste. La europarlamentare ați avut alte interese”, i-a reproșat Dăncilă lui Manda. Viorica Dăncilă a plecat din ședință trântind ușa, și a revenit după ce Claudiu Manda și-a cerut scuze.

În replică, Olguța Vasilescu a spus că renunță la funcția de coordonator al campaniei electorale a Vioricăi Dăncilă, fiindcă ei doi ”sunt o familie”u. Manda ar fi folosit o exprimare jignitoare la adresa Vioricăi Dăncilă, de care a aflat aceasta. Ulterior, Olguța Vasilescu a revenit asupra deciziei.

Președintele PSD a avut o cădere nervoasă în timpul ședinței, a început să plângă și a vrut să plece din CEX. De asemenea, Viorica Dăncilă ar fi spus că renunță la candidatura la alegerile prezidențiale, dacă este subestimată și jignită de colegi. Ea le-a reproșat liderilor PSD că „au fost plecați în vacanță” în timpul campaniei.

La Dolj, Viorica Dăncilă a obținut 36,7% din voturi la alegerile de duminică, unul dintre cele mai bune scoruri din țară obținute de PSD. Tot în cadrul ședinței CEX, liderii PSD au decis excluderea din partid a parlamentarilor care au votat învestirea guvernului Orban: deputatele Cristina Burciu și Elena Hătău și senatorul Eugen Gioancă. Primarul Bacăului, Cosmin Necula, a fost exclus și el din partid pentru că a zis că social-democrații se fac de râs cu Viorica Dăncilă.

Ultima oră

Comentariul meu