video klaus iohannis după exit-poll – „am reușit să învingem psd-ul. vă mulțumesc tuturor”
Foto pesidency.ro

Klaus Iohannis este câștigătorul turului I al alegerilor pentru președinția României. Acesta a declarat, după Exit-Poll, că împreună cu românii a reușit să învingă PSD. 

„Rezultatele oficiale vor veni mâine însă datele de exit-poll arată deja că milioane de români din țară și din diaspora au votat pentru proiectul nostru. Pentru o Românie normală. Și pentru a continua procesul important de schimbare în bine din Romania. Am crezut mereu în români și în impicareal lor. Vreau să le mulțumec tutoror celor care ne-au acordat încrederea lor. În primul rând liberaliolor, dar și tuturor votanților de dreapta și celor care nu cred neapărat într-un partid anume dar își doresc ce ne dorim și noi: o Românie normală”, spune Iohannis.

Vezi aici cu cine merge Iohannis în turul II.

De asemenea, Iohannis a mai declarat că lupta cu PSD continuă.

„Lupta noastră este pentru îndepărtarea totală a PSD-ului de la putere pentru ca PSD -ul să nu mai țină România captivă și prizonieră în trecut. Iar astăzi am făcut un pas mare în această direcție. Nu este însă, dragii mei, pasul decisiv, nu este încă pasul. Mai este de lucru. Acești ani au fost ani de luptă și ani de rezistență și am ținut piept împreună asalturilor deosebit de agresive ale PSD-ului. Dacă nu ne-am fi opus, PSD ar fi reușit să destructereze tot. Instituții democratice, stat de drept, parterniate, cale europeană. Dacă i-am fi lăsat pe psd-iști să continue planul și proiectele, azi România s-ar fi întors în anii 90, poate mai rău”, a mai zis Iohannis.

Actualul șef de stat a avut și un mesaj pentru cei care au ieșit în stradă.

„Și noi i-am oprit, noi împreună cu românii. La europarlamentare a început și la referendum. Atunci românii au arătat că nu mai doresc PSD, ci o cale dreaptă și europeană. A urmat moțiunea de cenzură și instalarea Guvernului Orban au arătat PSD că nu mai au majoritate totală și nu mai pot face ce își doresc. Fiindcă veni vorba de Guvernul Orban, dați-mi voie o apreciere deosebită pentru munca depusă de Guvernul condus de Ludovic Orban astăzi. Și în țară și în străinătate votul a decurs într-o ordine perfectă, impecabilă. Războiul cu PSD nu s-a încheiat. Mai avem o luptă, un pas peste 2 saăptămâni. Iar pentru turul doi le spun celor care au fost în stradă împreună cu mine ca să apere statul de drept, veniți la vot pentru ca lupta voastră să nu fi fost în zadar”, a spus Iohannis.

 

Ultima oră

Comentariul meu