UPDATE FOTO VIDEO Captură impresionantă - Braconieri prinși cu 500 kilograme de pește la Arpașu de Jos

Braconieri prinși la ceas de seară în Arpașu de Jos. Aceștia au capturat mai bine de 500 de kilograme de pește. 

UPDATE
„La data de 8 noiembrie a.c., în jurul orei 00,30, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Porumbacu de Jos împreună cu reprezentanții A.J.V.P.S. Sibiu au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol pe râul Olt”, anunță polițiștii sibieni.

Cu această ocazie, în zona Hidrocentralei Arpașu de Jos, pe albia râului Olt, într-o barcă pneumatică, polițiștii au identificat un brașovean în vârstă de 43 de ani, care nu și-a putut justifica legal prezența în zonă, în barca acestuia găsindu-se și trei plase tip monofilament în care erau prinse mai multe specii de pește. Polițiștii împreună cu reprezentanții A.J.V.P.S. au continuat verificările, din apă fiind extrase încă șapte plase de același tip, pline cu pește, toate aparținând brașoveanului.

O cantitate de peste 300 de kilograme de pește, somn, caras și plătică, a fost redată mediului natural, iar 31 de kilograme de pește au fost confiscate în vederea comercializării.

De asemenea, au fost ridicate în vederea confiscării două bărci pneumatice, patru vâsle, o pompă și zece plase tip monofilament cu o lungime totală de 860 m.

În cauză, s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de pescuit comercial fără licență, deținere ilegală de pește, respectiv deținere și utilizare de plase tip monofilament. Cercetările continuă la nivelul Secției 4 Poliție Rurală Porumbacu de Jos.

Știrea inițială
Potrivit pescarilor de la AJVPS Sibiu, au fost scoși din apă opt saci de plasă cu pește. „Aproximativ 500 de kilograme de pește a fost capturat, majoritatea fiind redat mediului în prezența organelor de poliție”, se arată pe pagina de Facebook Filiala Pescarilor Sibiu.

Braconierii sunt doi bărbați, unul dintre ei fiind din Făgăraș. Colegul lui de echipă a reușit să fugă, însă a fost depistat în scurt timp de polițiști. Amândoi s-au ales cu dosar penal.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică