noul ministru al transporturilor - „anul acesta vom circula pe autostradă de la sibiu la nădlac”
FOTO: Asociația Pro Infrastructură

Lucian Bode, noul ministru al Transporturilor, a garantat că până la finele anului se va putea circula pe autostradă de la Sibiu până la Nădlac. Lotul 3 al autostrăzii Lugoj-Deva, între Ilia și Holdea, va fi deschis în curând.

Vorbim despre 21 de kilometri de autostradă, pentru care statul a reziliat contractul cu constructorul spaniol, care realizase lucrare în proporție de 99%, notează Digi24. Lotul are probleme, fiind constatate fisuri. De asemenea, pe lotul 2 nu au fost finalizare tunelurile pentru urși.

„Astăzi vă spun foarte clar, pe Autostrada Lugoj-Deva, lotul 3 – 21,1 kilometri, putem discuta de anul 2019 ca o certitudine, în condițiile în care finalizăm expertiza pe poduri, se finalizează lurările la podul peste Mureș și putem să discutăm de darea în trafic a celor 21 de kilometri de autostradă, împreună cu nodul Holdea, astfel încât românii să poată circula pe autostradă de la Sibiu la Nădlac în anul 2019”, a declarat Lucian Bode, la Digi24.

Contractul pentru costrucția tronsonului de autostradă între Ilia și Holdea a fost reziliat la finalul lunii august, deși compania realizase 99% din lucrări. Ca să nu rupă contractul, șefii transporturi au cerut extinderea garanției pentru toți cei 21 de kilometri de șosea de mare viteză la 10 ani, lucru care nu a fost acceptat de constructor.

Ultima oră

Comentariul meu