anunț important de la cnair despre autostrada sibiu - făgăraș
Foto Arhivă

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) transmite că studiul de fezabilitate pentru autostrada Sibiu – Făgăraș trebuie revizuit și că se va face din fonduri europene. Licitaţia pentru elaborarea acestuia va fi lansată până la finalul acestui an.

Infrastructură Mare 2014-2020, în cadrul Axei Prioritare 2 – Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil şi eficient, Obiectiv Specific 2.1 – Apel de proiecte pentru Dezvoltarea Infrastructurii Rutiere – sprijin pregătire proiecte de investiţii, Operaţiunea – Creşterea mobilităţii pe reţeaua rutieră TEN-T globală, notează bzb.ro.

Valoarea totală a proiectului este de 19,9 milioane de lei, din care 85% contribuţia Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regională – 14, 3 milioane de lei, 15% contribuţia naţională – 2,5 milioane de lei, restul de 3,1 milioane de lei reprezentând cheltuieli neeligibile inclusiv TVA.

Autostrada Sibiu – Făgăraş, în lungime de 72 km, este unul dintre cele două tronsoane ale şoselei de mare viteză care va lega Sibiu de Braşov. Pentru tronsonul Făgăraş – Braşov (48 km), nu a fost lansată licitaţia pentru revizuirea Studiului de Fezabilitate.

Într-un document transmis Parlamentului în luna iunie 2019, ministrul Răzvan Cuc estima că lucrările de execuţie ale ambelor tronsoane din autostrada Sibiu-Făgăraş-Braşov vor fi încheiate până în trimestrul IV din 2023.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu