viață sănătoasă prin kinetoterapie și vitamina soarelui

Pentru a beneficia de o viață sănătoasă, corpul uman necesită îngrijire continuă. Terapia prin mișcare sau kinetoterapia, se adresează atât persoanelor care se află într-o terapie de recuperare medicală dar și sportivilor sau pur și simplu celor care doresc să aibă parte de un corp cu funcții motorii la maximum. Vitamina D sau „Vitamina Soarelui” este esențială pentru o bună funcționare a organismului uman.

Kinetoterapie sau cum te poți vindeca prin mișcare

Kinesis provine din limba greacă și înseamnă mișcare. De kinetoterapie au nevoie în special persoanelor care au suferit traume sau operații sau sportivilor. Prin exerciții atent alese, repetitive, dureroase uneori, corpul se reface și revine la tonusul optim. Nu trebuie neglijat nici factorul psihic, care poate ușura sau îngreuna procesul de vindecare. Kinetoterapia este de mai multe feluri. Cea de recuperare se numește așa deoarece are ca scop recuperarea unor funcții diminuate ale organismului. Kinetoterapia profilactică se focusează pe menținerea sănătății sau încearcă să încetinească cronicizarea unei boli deja existente, prin mai multe metode, gen exerciții fizice, tehnici de relaxare sau masaj medical. Apelarea la această formă de terapie pentru ameliorarea unei afecțiuni poate duce la apariția riscului de febră musculară, cel puțin pe termen scurt. Trebuie asumat acest risc, deoarece kinetoterapia își propune să vindece prin atingerea câtorva obiective, și anume: recuperarea mobilității, inducerea relaxării, reeducarea sensibilității, corectarea posturii, educarea și reeducarea controlului, echilibrului, a coordonării și a respirației și îmbunătățirea rezistenței și a forței musculare. Kinetoterapia este așadar un proces extrem de laborios, ea tratează un număr de afecțiuni precum cele: pulmonare și cardiovasculare, geriatrice, ortopedice, neurologice, pediatrice, alte afecțiuni referitoare la sănătatea feminină și problemele sportive. Informații, clasificări și alte detalii despre kinetoterapie se pot găsi aici –

Vitamina D, necesară organismului uman precum soarele

Doctorii au denumit vitamina D „vitamina Soarelui” din cauză că ea este produsă în mod natural de către organismul uman, în prezența luminii naturale. Din acest motiv, buna funcționare a corpului uman depinde de prezența acesteia. Orice dezechilibru în buna funcționare a organismului se poate datora carenței de vitamina D în organism și ca atare acest lucru trebuie să fie corectat.  Vitamina D există sub mai multe forme, de la D1 la D5 și apoi se produce un salt până la D12. Cele mai benefice forme sunt D2 și D3, numite de medici Ergosterol – D2 și Colecalciferol – D3.

 Rolul vitaminei D în organism

Vitamina D este implicată în toate procesele importante ale organismului, de la procesul de dezvoltare al sistemului osos, la buna funcționare a inimii, la prevenirea apariției bolilor cronice și la tratarea unor simptome ale afecțiunilor existente. Mai exact, vitamina D reduce riscul de diabet, simptomele de artită reumatoidă, favorizează sarcina normală la femei, protejează în fața infecțiilor respiratorii, reduce riscul de boli cardiovasculare, îmbunatățește performanțele sportive, previne rahitismul la copii și previne apariția bolilor neurodegenerative.

Ultima oră

Comentariul meu