sibiul are cele mai scumpe tarife la taxi din țară – în orașele mari cursele sunt mai ieftine
FOTO arhivă

Sibiul are cel mai mare preț per kilometru din România pentru o cursă cu taxi-ul. De la aeroport și până în centrul orașului veți plăti doar patru euro, la fel ca în Timișoara. Diferența este că, în orașul de pe Bega, distanța de la aeroport și până în zona centrală este de trei ori mai mare față de Sibiu.

Sibiul se află pe primul loc în topul celor mai mari tarife la taxi din țară. În orașele mari, precum București, Constanța sau Timișoara, mergi pe distanțe mai lungi, dar cu aceiași bani.

Potrivit zf.ro, o cursă cu taxiul de la aeroportul din Sibiu către centrul oraşului costă doar 4 euro, la fel ca în Timişoara. Totuşi, distanţa este de peste trei ori mai mare în cazul oraşului de pe Bega, ceea ce înseamnă că preţul per kilometru este de tot atâtea ori mai mic. De altfel, Sibiul are cel mai mare preţ per kilometru din România pentru o cursă cu taxiul de la aeroport în inima oraşului, arată calculele ZF pe baza unei analize a motorului gratuit de căutare pentru călătorii momondo.ro.

Cele mai scumpe curse de la aeroport până în centrul orașului sunt în Constanța și București, însă prețul este influențat de distanța dintre cele două puncte. Astfel, de la aeroportul Henri Coandă – Otopeni până în inima Capitalei sunt 16,5 kilometri pentru care un vizitator care merge cu taxiul plăteşte în medie 10 euro. Astfel, preţul per kilometru este de 0,6 euro mai mic decât în Sibiu.

În prezent, la Sibiu, prețul per kilometru la taxi este 3,02 lei/ kilometru. Toate firmele de taxi din oraș și-au mărit tarifele în luna august. În București, tarifele pleacă de la 1,39 lei și ajung la 2,19 lei per kilometru, iar în Timișoara prețul per kilometru este de la 2,59 lei.

Sursa: zf.ro/ FOTO: arhivă

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

  1. Aprob ca preturile sunt nesimțite în Sibiu, însă, o mica nelămurire tot îmi ramane: deci in Sibiu km e 3,02lei, iar în Timișoara – 2,59.
    Insa in Timișoara e de 3 ori mai lung traseul parcurs cu 4 euro, deci e de 3 ori mai ieftin fără de Sibiu.

    … Apăi fatucă dragă, după mintea mè, aci dă cu virgulă, rău de tăt.