două sibience în echipa româniei de 3x3 calificată la jocurile olimpice de la tokyo

Data de 1 Noiembrie 2019 consemnează calificarea istorică a naționalei feminine de baschet 3×3 a României la Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo din 2020, ediția de debut a 3 x 3- ului in calitate de disciplină olimpică.

Sibiencele Alexandra Uiuiu și Elizabeth Pavel, sportive titrate ale peisajului baschetbalistic romanesc, au contribuit semnificativ la această calificare, reprezentând România la o serie de turnee internaționale, culminând cu prezența la Jocurile Europene de la Minsk 2019 și la FIBA 3X3 Euro Cup 2019.
Un progres remarcabil se poate semnala în cazul Alexadrei Uiuiu, care reușește prin prestațiile ei, să urce peste 70 de pozitii în ierarhia națională Fiba 3 X 3 și încheie sezonul preolimpic pe poziția nr 4 la nivel național, respectiv pe poziția nr 80 la nivel mondial.
Calificarea la Jocurile Olimpice de vară Tokyo 2020 nu este singura realizare istorică a celor doua juctaoare, ele fiind active și în afara sferei de atlet, prin fondarea la Sibiu a primului club sportiv profesionist dedicat baschetului 3×3 din Romania – BC 3 X 3 Elite, devenind astfel parte activă în dezvoltarea și promoarea acestei noi probe olimpice.
Alaturi de Romania s-au mai calificat direct la turneul Olimpiada : Rusia, Mongoloia si China, celălalte 4 locuri rămase, vor fi atribuite in urma disputarii unor turnee de calificare preolimpice.
Simpla prezentă la Jocurile Olimpice este o realizare senzatională pentru 3 X 3 -ul românesc si trebuiesc felicitate toate părtile implicate, începând cu jucătoarele, continuând cu Federația Romana de Baschet si nu în ultimul rând, cu promotorii și oamenii de 3 x 3 din România.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Poate trebuia menționat și numele antrenorului care le-a selecționat, pregătit și promovat în sportul de performanță!!! Se putea scrie și despre activitatea baschetului feminin sibian.