sibianul care și-a pus copilul la volan găsit de poliție - a luat amendă
FOTO Info Trafic Sibiu

Acum o săptămână imaginile cu un copil ce nu părea să aibă mai mult de 3 ani, dar care se afla la volanul unei mașini pe Bulevardul Vasile Milea, au născut revoltă. Atunci, polițiștii spuneau că din cauză că șoferul nu fusese înregistrat cu mijloace omologate, nu poate fi sancționat. Dar, s-a găsit totuși o soluție, iar bărbatul a dat explicații.

Polițiștii au reușit să stabilească faptul că șoferul are 29 de ani și este din Cisnădie. ”În data de 28 octombrie a fost invitat la sediul Serviciului Rutier Sibiu. În cadrul discuției cu polițiștii rutieri, conducătorul auto a vizionat câteva înregistrări cu caracter preventiv referitoare la transportul copiilor în autovehicule, fiindu-i totodată reamintite obligațiile legale referitoare la conduita preventivă în trafic și transportarea copiilor până la 3 ani numai în dispozitive de fixare în scaun pentru copii omologate”, a declarat Luciana Lazăr, purtător de cuvânt al IPJ Sibiu.

Totuși, polițiștii au reușit să procure imagini surprinse cu dispozitive omologate, astfel că șoferul a putut fi amendat. ”Cu sprijinul Primăriei Municipiului Sibiu, polițiștii rutieri au descărcat imaginile care surprind această abatere de la normele rutiere, iar pe baza lor, conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă. Polițiștii au stabilit faptul că șoferul a încălcat trei norme rutiere, respectiv nu a purtat centura de siguranță, nu a transportat copilul în dispozitiv de fixare în scaun pentru copii omologat și a avut alte preocupări în trafic. Sistemul de supraveghere video din municipiul Sibiu este un mijloc omologat iar pe baza imaginilor surprinse codul rutier permite aplicarea de sancțiuni contravenționale”, s spus Luciana Lazăr.

S-a stabilit că micuțul are un an și 8 luni.

 

Ultima oră

Comentariul meu