cum scapă sibienii de amenzile de la tursib - cu „6 controlu’” mergi fără bilet
FOTO: Facebook ”6 Controlu’ Sibiu”

Sibienii sunt inventivi și cât se poate de uniți. Se ajută între ei și la bine, dar și la greu. După acest model a ieșit la lumină un grup pe Facebook, cu peste 2.600 de membri, menit „să te salveze” de controlorii Tursib. Dacă n-ai bilet și stai cu frica-n sân că îți vei lua amendă, poți verifica grupul și afli în ce stație se află aceștia.

Cum scapă tinerii din Sibiu de amenzile de la Tursib
Grupul de Facebook „6 Controlu’ Sibiu” a fost creat în luna mai a acestui an, iar de atunci și până acum s-au înscris peste 2.600 de sibieni, având cu toții același scop, și anume să scape de amenzile controlorilor Tursib.

Regulile grupului sunt simple: dacă ești în autobuz, pe stradă sau pur și simplu te uiți pe geam și vezi vreun controlor, postezi pe grup unde anume se află acesta. Astfel, „salvezi” alți semeni de la amendă. cum scapă sibienii de amenzile de la tursib - cu „6 controlu’” mergi fără bilet

„Sunt sigur că mulți dintre noi, locuitori ai acestui frumos oraș, am primit amendă de la controlorii Tursib sau măcar am coborât din autobuz pentu că i-am observat venind. Am creat acest grup pentru a reuși să îi evităm pe cât posibil. IMPORTANT: Nu te costă nimic să te alături paginii și să adaugi și tu la rândul tău prieteni cu care te vei ajuta. Cum vom proceda? Dacă ești în autobuz, pe stradă sau pe geam, poți să postezi aici unde ai văzut controlorii. De exemplu: 16 (Valea Aurie. Mergeau înspre Ştrand). 6! Vin controlorii! Hai să scăpăm de amenzi!”, se arată în descriere grupului. cum scapă sibienii de amenzile de la tursib - cu „6 controlu’” mergi fără bilet

Pentru buna comunicare și înțelegere între membrii grupului, a fost postat și un set de reguli.
„1.Se încurajează amabilitatea şi politețea. Cu toţii ne dorim să creăm un mediu primitor. Fiecare dintre noi trebuie să beneficieze de respect. Dezbaterile pozitive sunt fireşti, iar politeţea este necesară.
2.Fără poze controlorilor. Când fac parte din acest grup, membrii trebuie sa aibă încredere unii în ceilalţi. Discuţiile autentice şi expresive sunt cele care fac grupurile să fie grozave, vă rog să NU mai faceți poze la controlori.
3.Dacă nu ești bine-venit, pleacă. Dacă dorești să ne exprimi părerile tale într-o postare tip român despre cât de greșit este ce facem noi aici mai bine ieși de pe grup.
4.Fără promoţii şi fără spam. Oferă acestui grup mai mult decât îţi oferă el ţie. Promovarea personală, conţinutul spam şi linkurile irelevante nu sunt permise”, scrie administratorul grupului. cum scapă sibienii de amenzile de la tursib - cu „6 controlu’” mergi fără bilet

Bunătatea sibienilor se manifestă sub diferite forme. Unii călători care își cumpără bilete și le validează, înainte de a coborî, le lasă în autobuz, pe scaune, pentru ca un viitor călător să se folosească de ele.

Grupul „6 Controlu’ Sibiu” se aseamănă cu grupurile auto, unde șoferii se anunță reciproc atunci când văd radare sau echipaje de poliție.

Cât mai e amenda la Tursib dacă ești prins fără bilet
În prezent, persoanele care sunt surprinse că circulă fără bilet sau abonament Tursib sunt obligate să achite o amendă de 100 de lei. Dacă însă refuză, călătorii pot fi dați jos din mijlocul de transport în comun, controlorii fiind nevoiți să întocmească un proces verbal de constatare a contravenției, care prevede o amendă de 200 de lei. În ceea ce îi privește pe tinerii cu vârste între 14 și 18 ani, valoarea amenzii din procesul verbal este redusă la jumătate. Achitarea amenzii înscrise în procesul verbal de constatare a contravenției se poate face în termen de 15 zile.

Un bilet Tursib costă 2 lei, abonamentele săptămânale 18 lei, iar cele lunare 65 lei.

Ultima oră

Participă la discuție

10 Commentarii

  1. Bravo Sibiu! La ce salarii au romanii ar trebui ca cel putin transporturile publice sa fie gratuite, ca si toaletele. ?

  2. Cea ce face acest grup se numeste furt iar toti membrii lui sunt complici la furt. Si noi vrem sa evoluam si sa avem o tara normala insa ne ocupam de gainarii.

  3. Vrem o țară ca afară dar nu facem nimic în acest sens..din contră, “fentăm” . Dacă vrem să evoluăm, trebuie să fim corecți. Vrem mai mulți șoferi, autobuze moderne, să vină la timp fiecare autobuz, dar toate astea..trebuie susținute din biletele și abonamentele fiecăruia . E adevărat că statul ne-o trage tuturor .. dar haideți noi să fim cei corecți și sunt convinsă că tot noi vom câștiga 🙂 Este o simplă părere.. Pace ??

  4. Felicitari celor care reusesc sa pacaleasca Tursib cu cate 2 lei cat valoreaza un bilet. Asta reprezinta cateva tigari in plus de fumat sau poate o bere rece…Data viitoare cand se plange cineva de conditiile din autobuze sau se intreaba de ce nu avem mai multe rute, mai multe autobuze noi etc, ar trebui directionat catre acest grup deosebit de “haiduci” ai transportului in comun

  5. Poliția nu poate fac nimic în acest sens?
    Strigător la cer este și faptul că TURSIBUL nu evoluează. Sunt atât de multe alte metode de a preveni călătoria fără bilet, trebuie doar să iei exemple de bună practică și să le aplici. Urcarea în autobuz doar pe ușa din față e unul dintre ele. La mijloc și în spate, doar se coboară, te-au prins că urci pe acolo, amendă instant, fără să te mai verifice că ai sau n-ai bilet…

    1. Au mai fost cazuri similare pe grup. Dar cei care vindeau informatii false au fost dati afara din grup imediat ce au fost depistati.

  6. Încurajați călătoria fara bilet. Ați urmărit acea pagina ,Ora de Sibiu? Ați văzut cite injurii sunt aduse controlorilor? Ați văzut poze ale controlorilor? Cu toate că adminul paginii spune că nu sunt publicate poze ,acestea sunt puse și stau bine mersi iar adminul nu le șterge.

    1. Dar tu ai vazut cate injurii adreseaza controlorii, uneori din motive absolut ridicole? Controlorii adreseaza injurii porcoase la adresa oricarui om care ii face sa se simta “provocati”, intr-un fel sau altul.