VIDEO FOTO Să îi redăm copilăria lui Ștefan - Micuțul din Sibiu trebuie operat urgent

Ștefan Potcoavă are aproape șase anișori. De când s-a născut, micuțul nu a putut să meargă pe picioarele lui. În luna martie a acestui an, părinții l-au dus la o clinică în Germania, unde a fost văzut de mulți medici. Tot acolo, i-au fost confecționate și primele orteze, cu ajutorul cărora a început să meargă. Speranța micuțului la o copilărie normală stă în mâinile noastre – acum are nevoie de 20.000 de euro pentru o operație de șold.

În martie 2018, familia lui Ștefan cerea ajutorul tuturor sibienilor cu suflet mare. Se aflau cu toții în Germania atunci, pentru a-i confecționa micuțului ortezele, pentru care era nevoie de 7.000 de euro. „Data trecută am avut nevoie de 7.000 de euro. Au donat mulți oameni atunci, s-au strâns de la ei în jur de 2.000 de euro. De restul banilor m-am împrumutat. Pe această cale vreau să le mulțumesc tuturor care ne-au ajutat”, spune mama băiețelului. VIDEO FOTO Să îi redăm copilăria lui Ștefan - Micuțul din Sibiu trebuie operat urgent

Ștefi merge singur de când are ortezele
Ștefan a făcut progrese mari în ultimele luni. De când are ortezele a început să meargă. Mama lui povestește că micuțul a prins încredere în el. „A prins încredere, face pași. Avem momente când nu progresăm… El merge mult prin casă singur cu ortezele. Se duce chiar și la baie singur. El nu se vaită deloc”.

YouTube video

Operație la șolduri de 20.000 de euro
Micuțul are, și de această dată, mare nevoie de noi. A arătat deja că este un învingător și că nu îi stă în fire să se plângă. Odată cu progresele au apărut însă alte probleme, astfel că, până la finele anului, trebuie operat la ambele șolduri. Costurile operației sunt extrem de mari – 20.000 de euro. După operație va urma recuperarea. Timp de șase săptămâni, micuțul va sta într-un scaun cu rotile.

Ștefan face gimnastică, merge la înot și la căluți
Micuțul din Sibiu se bucură zilnic de viață. Părinții l-au înscris la tot felul de activități, pentru a simți că are o copilărie normală și, totodată, pentru a-l ajuta. Ștefi merge la gimnastică de mai multe ori pe săptămână, la călărie și la înot. VIDEO FOTO Să îi redăm copilăria lui Ștefan - Micuțul din Sibiu trebuie operat urgent„De două ori pe săptămână mergem la bazin, iar azi spre uimirea mea a reușit să înoate, pentru prima oară, fără aripioare. M-am bucurat atât de mult că a reușit. Nu știu ce s-ar fi întâmplat dacă nu l-am fi dus la gimnastică atât de mult. Noi facem și acasă, singuri”, mai spune mama lui Ștefan.

Oamenii cu suflet mare pot dona, atât cât au, în conturile următoare deschise pe numele POTCOAVĂ IOANA:

RO69BRDE330SV50325413300 – LEI
RO24BRDE330SV89888733300 – EURO

Ultima oră

Comentariul meu