ajutor divin pentru stingerea incendiului de pe măgura - ploaia a oprit flăcările

Incendiul din pădurea Măgura de lângă Cisnădie a fost lichidat! Eforturile pompierilor, voluntarilor, angajaților Ocolului Silvic li s-a alăturat ploaia, care în noaptea de marți spre miercuri a ajutat la stingerea focarelor care încă mai fumegau.

Incendiul din măgura a izbucnit duminică după amiaza și  căpătat proporții tot mai mari. De câte ori pompierii credeau că au flăcările sub control, vântul le intensifica și se aprindeau noi zone din pădure. Pentru că accesul este dificil, stingerea flăcărilor s-a făcut cu apă cărată cu bidoanele.

Zecilor de pompieri care au lucrat acolo timp de trei zile s-au alăturat enduriști și membri ai cluburilor de off road care au cărat apă până sus în munte. În cele din urmă în ajutorul celor care s-au luptat cu flăcările a venit natura, iar ploaia care a început marți și continuat și peste noapte a reușit să stingă toate focarele.

”Incendiul a fost lichidat în cursul serii trecute iar peste noapte micile focare existente au rămas sub supravegherea reprezentanților Ocolului Silvic „Valea Sadului” Cisnădie. Momentan se execută recunoașteri de către echipe mixte cu scopul de a evalua suprafața afectată și a stabilii cauza care a condus la izbucnirea incendiului”, au transmis reprezentanții ISU Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu