Un băiețel bolnav din Agnita are nevoie disperată de bani - Trebuie să meargă la tratament

Matei Nicula este un băiețel din Agnita, mutat de curând, cu familia, în localitatea Victoria din județul Brașov. Copilul are doi ani și șapte luni și suferă de o boală cruntă încă de la naștere. La fel ca și tatăl său, micuțul are boala „oaselor de sticlă”.

Nevoie disperată de bani
În urmă cu o lună, Matei a fost la control în Cluj. Pe atunci, părinții lui se chinuiau să strângă suma de 270 de euro pentru a-i putea plăti costul analizelor. Au reușit să facă rost de bani, iar acum așteaptă rezultatele.
Greul însă abia acum începe, deoarece tratamentul copilului variază între 2.000 și 4.000 de euro. Tatăl lui Matei spune că totul depinde de categoria lui de boală, iar asta vor afla doar după ce vin rezultatele analizelor.

Matei are multe fracturi, la doar doi anișori
În cei doi anișori și șapte luni, Matei a căpătat șase fracturi și o operație. Oasele lui nefiind atât de dezvoltate, iar calciul și magneziul lipsind din ele, chiar și cea mai mică căzătură îi poate provoca o fractură.
„Am fost de curând la spital la Sibiu și i-am făcut radiografii. Doctorii de acolo au spus că este posibil să pățească o fractură la picior. El acum merge șchiop, că nu i s-au așezat bine oasele”, spune tatăl lui Matei.

CITEȘTE ȘI: Un băiețel din Agnita are nevoie de ajutorul nostru – Are boala „oaselor de sticlă”

Iarna e aproape, iar în casa familiei Nicula este frig
De câteva luni, familia Necula s-a mutat din Agnita la Victoria. Mama, tatăl și copilul trăiesc toți într-o garsonieră de 17 metri pătrați. Nu au multe, însă, atunci când sunt împreună, sunt cei mai fericiți.
Pe lângă cheltuielile pe care le vor avea cu Matei, părinții sunt îngrijorați fiindcă vine frigul. În prezent, aceștia se încălzesc cu ajutorul unei aeroterme primită de la un sibian. „Vrem să ne băgăm gazul, că noi nu avem în prezent căldură. Avem o aerotermă de la un băiat din Sibiu, pe curent, dar consumă mult. O lăsăm o oră maxim pe zi în priză, să nu vină mult de plată”, mai spune tatăl lui Matei.
Capul familiei își caută și de muncă. Deși suferă și el de aceeași boală ca și Matei și are peste 70 de fracturi, nu vrea să stea degeaba. Până acum nu a putut să lucreze fiindcă trebuia să facă drumuri cu copilul.

Cei care doresc să îl ajute pe Matei să se bucure de copilărie o pot face donând, atât cât îi lasă inima, aici:
IBAN RO84RNCB0060104117310001 – NICULA VASILE DANUT

Pentru mai multe detalii, puteți lua legătura cu tatăl copilului la numărul de telefon: 0748 811 625.

Ultima oră

Comentariul meu