haine „originale” confiscate de polițiști – un sibian avea propriul magazin acasă
FOTO: arhivă

Un sibian avea propria afacere acasă: vindea haine contrafăcute, mințind clienții că sunt originale. Polițiștii l-au depistat săptămâna trecută și i-au confiscat toată marfa.

„La data de 24.10.2019 s-a dispus începerea urmăririi penale în cauză cu privire la săvârșirea infracțiunii prevăzute de art. 90 alin. (1), lit. b din Legea 84/1998, constând în aceea că un sibian, în vârstă de 47 de ani, comercializează de la domiciliul său produse de îmbrăcăminte și încălțăminte purtând semne ale unor mărci înregistrate”, anunță reprezentanții IPJ Sibiu.

În baza datelor și informațiilor obținute de către polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, la data de 25.10.2019 a fost emis de către judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Sibiu – Secția penală un mandat de percheziție domiciliară. În urma percheziției, polițiștii au identificat și ridicat 133 articole de îmbrăcăminte și încălțăminte purtând diferite mărci înregistrate care, după modul de etichetare și ambalare nu prezentau caracteristicile unor produse originale.

Bunurile identificate au fost ridicate iar cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrafacere conform art. 90 alin. 1 lit. b din Legea 84/1998, respectiv punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.

Ultima oră

Comentariul meu