fotografie din sibiu virală pe internet - poza a ajuns și într-un celebru ziar din anglia
Foto Rareș Helici

Rareș Helici este fotograful sibian care nu mai are nevoie de prea multă introducere. Proiectele în care a fost angrenat și fotografiile vorbesc despre el. Cea mai nouă ”ispravă„ a lui Rareș este apariția uneia dintre fotografiile sale în celebrul ziar englez The Guardian. Fotografia era deja virală în mediul on-line din România, iar acum numele sibianului este cunoscut și în afara ei.

Rareș Helici este cunoscut pentru faptul că a fost fotograful protestului Vă Vedem din Sibiu. Rareș a fost prezent în fiecare zi a protestului și a imortalizat evenimentul. Dar, poate cel mai cunoscut proiect al săi este 1000 Portraits care deja a avut două ediții.

Acum însă Rareș devine fotograful sibian cunoscut și în Anglia. Una din fotografiile sale de la Astra Film Festival a fost publicată în The Guardian, în ediția din 23 octombrie.

fotografie din sibiu virală pe internet - poza a ajuns și într-un celebru ziar din anglia

Fotografia a fost surprinsă în Piața Mare a Sibiului, în timpul ASTRA Film Festival. Patru doamne trecute de prima tinerețe se conectează cu lumea virtuală. Contrastul dintre cele două ipostaze a făcut probabil ca fotografia să fie atât de apreciată. ”Am trecut prin Piața Mare, am văzut doamnele și nu puteam rata momentul. Imaginea era una ce neapărat trebuia surprinsă. Era grăitoare atât pentru ceea ce înseamnă ASTRA Film Festival, cât și pentru conexiunea dintre generații”, spune Rareș Helici.

Dar, până să fie preluată de The Guardian, poza lui Rareș a devenit virală în mediul online. A fost preluată și introdusă în expunerea unui speaker în cadrul unei conferințe despre inovație, dar și la Conferința Internațională a Doctoranzilor în Istorie.

”Pentru mine este extraordinar să îmi văd fotografiile preluate și expuse public în cadrul unor conferințe, discuții, publicații. Înseamnă o recunoaștere a muncii mele și semnul că fac bine ceea ce fac. Realitatea e lângă noi în fiecare zi, trebuie doar sa deschidem ochii bine și să avem răbdare câteva clipe sa o admiram”, spune Rareș.

Și pentru că șansa unei fotografii realizate de Rareș nu se ratează, fiți pe fază, pentru că de la 1 noiembrie începe a treia ediție a 1000 Portraits, evident, la SIBIO. 

 

 

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu