cumpărați o mașină de ocazie și aveți îndoieli legate de informațiile din anunț? comandați online un raport cu istoricul autovehiculului

Șoferii din România aleg adesea varianta cumpărarii unei mașini de ocazie pentru că prețul acesteia va fi întotdeauna mai mic decât cel al unui autovehicul nou echivalent. Costul scăzut se justifică prin faptul că autoturismul a fost deja folosit un număr de ani și de kilometri, însă uneori este cauzat de anumite probleme ascunse ale mașinii. Pur și simplu, proprietarul vehiculului dorește să scape de mașină și de aceea o scoate la vânzare. Cum detectăm astfel de situații, când informații importante sunt ascunse de vânzător? Dacă știm seria unică de șasiu – sau numărul VIN – atunci putem comanda online un raport cu istoricul autovehiculului care interoghează o mulțime de baze de date pentru a genera informații despre mașina care ne interesează.

Mai întâi, să explicăm unde puteți găsi seria de șasiu. Numărul VIN este tipărit pe certificatul de înmatriculare al mașinii la litera E. Fizic, numărul VIN poate fi găsit pe o plăcuță de indentificare aflată de obicei pe unul dintre pragurile ușilor din față sau pe un element nedemontabil din interiorul mașinii. Numărul de șasiu mai poate fi imprimat pe peretele compartimentului motorului, la camera de admisie a aerului sau sub parbriz. Sau, mai simplu, unele anunțuri de vânzare vor conține și seria de șasiu pe care o veți copia și aplica în site-ul de unde generați raportul VIN.

Ce puteți afla din raport? Numărul VIN conține informații despre țara de origine a mașinii, anul de fabricație, kilometrajul real, tipul motorului și al șasiului, tipul de combustibil, culoarea caroseriei și tapițeriei și dotările adiționale. Seria de șasiu permite să știm istoricul detaliat al mașinii – informațiile referitoare la reparații, inspecții tehnice, daune ale autovehiculului. În baza numărului VIN, poți afla dacă autovehiculul este furat sau nu.

Vă va interesa să aflați dacă mașina a circulat anterior în Statele Unite. Unii vânzători ar putea încerca să ascundă acest lucru, mai ales dacă a avut accidente, pentru că este mai greu de aflat dacă a fost înmatriculată în SUA. Există site-uri care află această informație și vă vor livra un raport cu istoricul SUA al mașinii second hand care vă interesează.

 

Ultima oră

Comentariul meu