Probleme pentru sibianul propus ministrul Sănătății - Chirurgul Victor Costache, cercetat pentru ucidere din culpă
Foto Arhivă

Medicul sibian Victor Costache, propus de Ludovic Orban ministru al Sănătății, este cercetat pentru ucidere din culpă. Acesta este acuzat de o familie din Craiova că, în anul 2017, a pus un diagnostic greșit, iar o femeie a murit la o săptămână distanță. Se pare că sibianul ar fi încercat să mușamalizeze cazul, notează Adevărul.

Elisabeta Tudorică, o femeie de 64 de ani originară din Craiova, a fost internată în anul 2017 la Clinica Polisano din Sibiu chiar de directorul medical. “Domnul doctor Victor Costache i-a pus soţiei diagnosticul de stenoză aortică severă, deşi orificiul valvular era de 2,5 cm şi, ulterior am aflat, pentru stenoza aortică severă orificiul valvular trebuia să fie sub 1 cm. A hotărât s-o opereze, dar în cea de-a şaptea zi de la operatie soţia mea a murit”, a declarat Mihalache Tudorică, soţul pacientei.

Conform craioveanului, povestea nu se opreşte aici. “A murit singură în salon şi doctorul Costache a încercat să ascundă asta. A fost găsită de o asistentă medicală şi nu s-a mai putut face nimic. În biletul de iesire, Victor Costache a spus că s-a descoperit pe telemetrie că pacienta a intrat în stop cardio- respirator şi că s-au început manevrele de resuscitare în timp util, dar nu e adevărat. Chiar asistenta medicală a infirmat acest lucru în faţa organelor judiciare. Şi doctorul care era de gardă şi era acasă în loc să fie la spital a povestit procurorilor exact ce s-a întâmplat în acea noapte. Soţia mea a decedat la ora 5 dimineaţa, aparatele au înregistrat stopul cardio-respirator, iar domnul doctor, ca să acopere că nimeni nu a fost lângă ea, a modificat ora decesului în ora 6”, a mai declarat Mihalache Tudorică.

După ce şi-a înmormântat soţia, bărbatul a sesizat procucurorii. „Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia a dispus citarea în calitate de suspect a numitului Costache Victor Ovidiu“, se arată într-o adresă remisă avocatului familiei Tudorică, în cauză înregistrându-se dosarul penal 703/P/2018.

”Am hotărât sa fac public cazul soţiei mele pentru că nu pot accepta ca România sa aibă în fruntea Ministerului Sănătăţii un medic care trebuie să raspundă pentru moartea unui om, trebuie să răspundă pentru că a încercat să muşamalizeze totul”, a mai spus craioveanul, al cărei soţie este ilustrată în fotografia din dreapta.

Victor Costache este, în prezent, directorul medical al Clinicii private Polisano Sibiu. Acesta a realizat mai multe intervenţii chirurgicale în premieră. Una dintre acestea a fost atestată de Academy of World Records ca record mondial pentru prima operaţie complexă de disecţie de aortă tratată endovascular.

Sursa: adevarul.ro

Ultima oră

Participă la discuție

5 Commentarii

Publică

  1. Voi nu stiti ca directorii de spitale si unii medici sunt inscrisi in masonerie si ca li s-a ordonat ca trebuie omorati oamenii in spitale, mai cu seama cei saraci care nu dau bani sau dau prea putini. In toata Romania e acelasi genocid, fie ca e vorba de copii, tineri sau batrani.

  2. Inainte de a va apuca de scris ar fi bine sa culegeti informatii adevarate!Nu vin in apărarea doctorului Costache,doar el stie ce s-a intamplat in sala de operatii.Am lucrat pe acea sectie,iar daca eu ma întorceam cu o zi înainte din concediul de odihna,tura in care s-a intamplat acest incident neplăcut trebuia sa fie a mea.Tura de noapte a fost facuta de colega mea B.S.O. care era la momentul acela cel mai profesionist asistent medical de pe acea secție.Habar nu aveti ce inseamna sa urmăresti fiecare secunda o telemetrie (aveam si 20 de telemetrii de monitorizat deodata)si sa stai cu morcovul in fund la fiecare aritmie si cu adrenalina trasă in seringa.Medic de gardă era dr. B.S. un doctor devotat,foarte implicat,care statea noapte in cabinet cu asistentele si controla foile de observație,telemetrile, iar daca i se părea ceva suspect te trimitea sa recoltezi sânge la 2-3 noaptea si sa faci ecg-uri.Doctorul B.S.era pe sectie,in camera de garda,cand s-a intamplat incidentul .Hai sa nu mai aruncăm cu noroi pana nu stim tot firul povestii.

    1. tu iti aperi grupul din care faci parte insa nu mentionezi esentialul, acest doctor ‘mult laudat’ -ce i se potriveste expresia ‘la pomul laudat sa nu te duci cu sacul” ! – a gresit diagnosticul, se mai intampla dar ce nu spui tu pe langa lamentarile tale puerile e ca a incercat musamalizarea. Lucru imoral si penal!