foto copil la volan, pe bulevardul vasile milea. polițiștii nu pot sancționa șoferul
FOTO Info Trafic Sibiu

Nu trece zi fără să se întâmple un accident de circulație, multe dintre ele grave. Cu toate acestea unii șoferi nu înțeleg pericolul la care se expun pe ei, dar și pe ceilalți participanți la trafic. Dar să îți pui cu bună știință în pericol propriul copil, doar de dragul amuzamentului, asta depășește orice limite. Exact asta a făcut un părinte când, conducând prin una din cele mai aglomerate zone ale Sibiului, și-a așezat copilul la volan.

Un alt șofer a surprins imaginile care sfidează orice regulă de parenting. În fotografii se vede foarte clar cum la volanul unei mașini înmatriculate în Sibiu, care circula pe bulevardul Vasile Milea, se află un copil. După statură are între 2 și 3 ani. Își ține mâna stângă pe volan, probabil șoferul dorind să îl învețe de pe acum tainele șofatului. Totul se întâmplă cu acceptul celorlalți pasageri, pentru că se observă că și pe bancheta din spate se mai află cineva.

foto copil la volan, pe bulevardul vasile milea. polițiștii nu pot sancționa șoferul
FOTO Info Trafic Sibiu

În cazul unui impact, fie el și ușor, consecințele ar fi fost grave având în vedere că cel mic se afla foarte aproape de volan, și evident, nu avea nicio măsură de siguranță.  Din păcate, în aceste cazuri polițiștii nu pot face altceva decât să invite șoferul ”la o discuție”. Legal nu poate fi tras la răspundere decât dacă fapta ar fi fost observată de un polițist sau surprinsă cu mijloace de înregistrare omologate. ”În urma imaginilor apărute in mass-media, polițiștii rutieri sibieni efectuează în regim de urgență verificări în vederea identificării conducătorului auto și invitării acestuia la sediul Biroului Rutier în scopul conștientizării șoferului asupra riscurilor la care a expus copilul. Un astfel de comportament nu poate fi tolerat, siguranța în trafic, îndeosebi a copiilor, fiind unul dintre obiectivele principale ale activităților desfășurate de către polițiștii rutieri” a declarat Luciana Lazăr, purtător de cuvânt al IPJ Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu