video fodor, față în față cu locuitorii din cartierul arhitecților – „să nu vă imaginați că sibiul va colecta toți copiii la grădinițe”
FOTO arhivă

Locuitorii din Cartierul Arhitecților au avut, luni, o întâlnire cu primarul Sibiului, Astrid Fodor, și președintele Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean. Aceștia au discutat despre lărgirea drumului DJ 106C, care leagă Sibiul de Cisnădie, și, inevitabil, s-a adus vorba și despre copiii din zonă care vin la creșele și grădinițele din Sibiu.

Unul dintre subiectele dezbaterii de la Consiliul Județean a avut legătură cu traficul sugrumat, în fiecare zi, pe drumul de legătură dintre Sibiu și Cisnădie. Primarul Astrid Fodor le-a transmis locuitorilor Cartierului Arhitecților că, în această situație, Sibiul nu va putea colecta toți copiii la grădinițe și creșe și că există locuri unde cei mici pot învăța și în Cisnădie.

„Eu vreau doar să vă spun că sper că nu vă imaginați că Sibiul va putea colecta toți copiii la creșe, grădinițe. Vor fi supraaglomerate. Dezvoltatorii imobiliari, care în zona Cartierului Arhitecților au terenurile, ar putea să cedeze niște teren pentru construcția unor astfel de utilități publice. Cinsnădia probabil că nu are teren în zona asta, ca să construiască, dar ceva trebuie făcut. Primăria Sibiu nu are teren disponibil și nu are o așa dezvoltare urbanistică amplă încât să se impună construcția unei creșe pentru acea zonă”, a spus Astrid Fodor.

Un locuitor din Cartierul Arhitecților a luat cuvântul și a spus că „prin introducerea transportului în comun, o să scadă traficul în zonă”.

Fodor i-a răspuns, spunându-i că, deocamdată, Tursib nu poate circula pe acolo. „S-au tot făcut testări de către Tursib, mai mult blochează și nici n-are condiții să circule. Când va fi gata drumul, putem vorbi, iar până atunci noi ne reglementăm și problemele juridice între administrațiile noastre. Ați văzut că sunt prevăzute stații, nu s-au prevăzut de dragul artei, ci pentru a fi folosite. Până atunci, problemele vor fi soluționate, astfel încât Tursibul , sau vedem ce soluție găsim, va deservi acest traseu”, mai spune Fodor.

Ultima oră

Participă la discuție

4 Commentarii

  1. Pai daca aveți în buletin Cisnădie spunetile celor de acolo ce va doare nu Sibiului.Sa vă pună autobuze la dispoziție și grădinițe pt că lor le plătiți impozite

  2. Rusinoase scuzele si tonul cu care ne trateaza dna primar. Nu am copii dar nici autobuz pentru a ajunge la munca in Sibiu nu am chiar daca muncesc in Sibiu de cand locuiesc aici si chiar daca firma la care muncesc plateste impozite primariei Sibiu iar eu platesc servicii in Sibiu, viata mea nu are nici o legatura cu Cisnadie, Cisnadie e doar un nume de localitate trecut pe cartea mea de identitate. O familie cu copii cum poate sa isi duca copiii in Cisnadie la scoala , gradinita, dupa care sa zboare probabil la locul de munca in Sibiu, sa ajunga la timp sa nu fie dati afara si sa aduca +valoare Sibiului. Foarte urat ca dna primar nu se pune in locul mamei din Cartierul Arhitectilor si daca nu are solutii macar o vorba buna din suflet sa aiba, de politicieni fara suflet suntem satui. RUSINOS MOD DE ABORDARE, AVEAM ALTA PARERE DESPRE DVS D-NA PRIMAR.

    1. cand te-ai instalat acolo, ai zis nu-i bai, ce mi-i Sibiul, ce mi-i Cisnadia. Nu-s eu destept/a c-am luat locuinta noua cu cateva mii de euro mai putin? Bine ai venit in lumea reala, cea in care mie, ca sibian, nu-mi pasa de tine, cetatean low-cost de Cisnadie. Ai primar, ia-l la intrebari si la suturi, las-o pe madam Fodor in pace, ea e a noastra, a sibienilor. O zi buna iti doresc:)

  3. COPIII NU SUNT GUNOI MENAJER D-NA PRIMAR SA II „COLECTEZE” SIBIUL, COPIII SUNT CELE MAI DELICATE SI MINUNATE FIINTE CARE SE TRANSFORMA IN OAMENI DE VALOARE SAU IN OAMENI MAI PUTIN VALOROSI , IN FUNCTIE DE EDUCATIA, ATENTIA SI EXEMPLUL CE-L PRIMESC DE LA CEI MARI. CONDUCETI O COMUNITATE, TREBUIE SA FITI UN EXEMPLU POZITIV CHIAR SI PT COPII, SA PUNETI SI SUFLET IN CEEA CE FACETI NU DOAR INTERES.