scandal pe bahluiului – construirea unui centru multifuncțional cu șase etaje, neagreată în zonă

Terenul de pe strada Bahluiului, unde a funcționat în trecut Facultatea de Medicină, este în continuare în mijlocul unei dispute. după ce anul trecut planurile de construcție a 11 clădiri au fost respinse, proprietarii revin cu noi propuneri. De această dată doresc construirea unui centru multifuncțional, din sticlă. Planul Urbaistic de detaliu este supus dezbaterii publice.

Pe parcela de 5.271 de metri pătrați Burprich Damian Nicolae şi Hanelore doresc să ridice un complex format din două clădiri de 6 etaje și trei nivele subterane unde ar urma să fie amenajate 194 de locuri de parcare. Noul plan vine exact la un an diferență de respingerea altuia. În octombrie 2018 pe aceeași parcelă s-a propus construirea a 11 clădiri separate, cu funcții comerciale și rezidențiale. (CITEȘTE AICI DETALII) Atunci planurile au fost stopate de împotrivirea vecinilor. La fel și acum, aproximativ 800 de sibieni care locuiesc în zonă au semnat o petiție trimisă Primăriei, prin care expun motivele pentru care această construcție nu trebuie să înceapă.

”Cerem în completarea documentaţiei PUD supusă consultării populaţiei, un studiu de circulaţie, care să evidenţieze organizarea circulaţiei limitrofe amplasamentului la orele de vârf, având în vedere densitatea şi amplitudinea unor posibile noi construcţii pe această parcelă, ce vor genera un trafic amplu suplimentar, ce va îngreuna buna desfăşurare a traficului actual, un studiu detaliat al eficientei reţelelor edilitare în cazul suplimentării cu densitatea propusă, un studiu de însorire şi un studiu peisagistic.”, se arată în memoriu.

scandal pe bahluiului – construirea unui centru multifuncțional cu șase etaje, neagreată în zonă

scandal pe bahluiului – construirea unui centru multifuncțional cu șase etaje, neagreată în zonă scandal pe bahluiului – construirea unui centru multifuncțional cu șase etaje, neagreată în zonă scandal pe bahluiului – construirea unui centru multifuncțional cu șase etaje, neagreată în zonă

Regimul de înălțime al viitoarelor clădiri nu este nici el pe placul vecinilor. „Având în vedere propunerea cotei la atic maximă prevăzută de + 29m faţă de cota terenului natural neamenajat în niciun fel, dar PUG-ul prevede că înălţimea maximă a clădirilor măsurată la coama acoperişului sau la aticul nivelului retras, în punctul cel mai înalt, nu va depăşi 29 m, considerăm că documentaţia de faţă nu respectă PUG-ul, deoarece nu are nivel retras, atingând o înălţime mai mare decât cea permisă. În acelaşi timp, pentru ca o clădire să atingă înălţimea de 29 m, ea ar putea avea, dacă punem 5 m înălţimea parterului, şi 8 niveluri supraterane, fapt ce contravine cu regimul maxim de înălţime permis prin PUG. Asta ar însemna două clădiri de 3S+P+7+R (numai pentru că înălţimea permite prin PUG), ceea ce contravine specificului zonei. Practic, nici pe arterele mari ale Sibiului nu se construieşte aşa. Acesta este încă un argument solid pentru care acest teren necesită o reglementare prin PUZ, nu PUD! De ce nu se recomandă, având în vedere că acest teren a fost public, păstrarea pe cât posibil a unor funcţiuni publice sau, cum prevede PUG-ul, organizarea de concurs cu soluţii supervizate de administraţia publică, OAR şi RUR ca punct de plecare pentru PUZ? Referitor la spaţiile libere şi plantate, nu se specifică unde şi cum sunt amenajate aceste spaţii publice”, se arată în memoriu.

scandal pe bahluiului – construirea unui centru multifuncțional cu șase etaje, neagreată în zonă

Proiectul se află în perioada de consultare a populației. Arhitectul șef va răspunde cetățenilor care au combătut proiectul, apoi acesta va fi supus votului în Consiliul Local.

 

 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. He he…s-a dus drq linisitea zonei…cine are bani de asemenea investitii stie ce sfori sa traga. Eu in locul acelora as campa acolo cateva zeci de „asistati sociali” mai cu „pedigri” asa si apoi sa vezi in mai putin de 1 an cum se schimba treaba cu vecinii 🙂