drumul pe câmp dintre turnișor și ștrand - pas important pentru modernizarea acestuia

De mai multă vreme, șoferii sibieni care vor să ajungă din Turnișor în Ștrand, și invers, folosesc o scurtătură, prin câmp. Drumul nu este asfaltat, ci, mai degrabă, unul improvizat de conducătorii auto. În curând însă, scurtătura se transformă într-o stradă modernizată, cu trotuare și pistă pentru bicicliști. 

Primăria Sibiu a anunțat că se va elabora Planul Urbanistic Zonal (PUZ) privind realizarea drumului de legătură între cartierul Ștrand și cartierul Turnișor.

Drumul de legătură între cartierele Ștrand și Turnișor va fi realizat în prelungirea străzilor Dimitrie Cantemir, respectiv Rozmarinului, în zona Câmpșor. În zonă nu există niciun fel de modernizări. Așa că, odată cu noul drum, se vor amenaja și trotuare și piste pentru biciclete, iar pe tot traseul străzii vor fi amenajate zone verzi.

În memoriul general publicat pe site-ul Primăriei Sibiu este arătat faptul că, odată cu modernizarea acestui drum, se va moderniza și circulația astfel:
– Realizarea unui confort sporit pentru participanții la trafic prin îmbunătățirea semnalizării rutiere în zonă;
– Mărirea capacității de circulație și a fluenței traficului;
– Sporirea siguranței rutiere;
– Reducerea distanței și a timpilor de parcurs pe această zonă;
– Mărirea zonelor destinate parcărilor;
– Refolosirea terenului de la nivel în scop pietonal și al transportului „verde”.

Proiectul de realizare a drumului de legătură între cele două cartiere va avea în vederea configurarea rețelelor edilitare de bază (alimentare cu apă, canalizare și iluminat public) în variantă exclusiv subterană și vor prevedea canalizațiile necesare în vederea introducerii rețelelor de distribuție energie electrică și gaze naturale.

Ultima oră

Comentariul meu