scandal la examenul auto în sibiu - examinator agresat de un instructor
FOTO: arhivă

Examenul auto de vineri s-a transformat într-o scenă care nu face cinste niciunuia dintre cei implicați. Un instructor auto de la școala de șoferi AMSO și un polițist examinator au fost protagoniștii unui scandal ce a oprit examenul pentru toți elevii. Conform celor care au asistat la scandal, instructorul auto , aflat sub influența băuturilor alcoolice, l-a agresat pe examinator, iar totul s-a terminat cu o ambulanță și o plângere pentru ultraj.

Vineri în jurul amiezii, pe strada Cârlova din cartierul Ștrand, s-au adunat, ca de obicei, zeci de elevi care urmau să susțină proba practică a examenului auto. A venit rândul unei tinere, care s-a urcat la volan, cu polițistul examinator în dreapta și un alt elev- martor, pe bancheta din spate. Surse au povestit pentru Ora de Sibiu că instructorul fetei i-a spus examinatorului să nu plece până când nu va veni un coleg care să conducă mașina din spatele celei de examen, pentru că el a consumat alcool și nu poate conduce.

”Examinatorul i-a spus instructorului că faptul că se obișnuiește ca instructorul să meargă cu o altă mașină în spatele celei în care se află elevul nu este o obligativitate specificată în vreo lege sau regulament, ci o practică, iar dacă el nu poate merge să aștepte elevul acolo. Instructorul a încercat să deschidă ușa mașinii, să îi împiedice să plece. Atunci polițistul a pus capăt examinării care de fapt nici nu începuse, și s-a îndreptat către o altă mașină de examen unde aștepta un alt elev. Instructorul s-a ținut după el, l-a înjurat, l-a tras de cămașă de i-a rupt nasturii”, povestește un martor.

Imobilizat și ținut de colegi

În acel moment, spun martorii, polițistul examinator l-a imobilizat pe instructorul care l-a atacat și a sunat la 112 să anunțe fapta de ultraj. ”Instructorul era băut bine, se vedea după cum vorbea. L-au ținut ceilalți instructori care erau acolo ca să nu degenereze totul”

Instructorul auto a chemat o ambulanță pentru că spunea el, se simțea rău. ”Pe strada Cârlova a ajuns un echipaj SMURD care a transportat un bărbat de aproximativ 44 de ani la Spitalul Militar Sibiu cu un traumatism cranio cerebral minor”, a declarat Alina Voina, purtător de cuvânt ISU Sibiu.

Faptul că polițistul, care este angajat al Prefecturii, a fost implicat în scandal, a fost confirmat de reprezentanții instituției. ”Ofițerul de poliție de la biroul permise de conducere a depus o plângere pentru ultraj, iar cercetările urmează a fi făcute de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu”, a declarat Claudia Stanciu, purtător de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

În aceste condiții întreg examenul a fost oprit, iar elevii vor fi reprogramați.

 

Ultima oră

Comentariul meu