Întârzieri la lucrările Liceului de Artă. Constructorul e același de la Stadionul Municipal

Construcția Liceului de Artă este unul din cele mai importante proiecte pe care le derulează Primăria Sibiu. Conforma contractului lucrările ar trebui finalizate la începutul lunii aprilie 2020. Doar că s-au adunat întârzieri de aproximativ două luni. Constructorul însă dă asigurări că termenul final nu va fi depășit. Firma care se ocupă de lucrări este SC Construcții SA, aceeași care a câștigat și proiectul stadionului Municipal și care și acolo a întârziat lucrările cu luni bune. 

Întârzierile provin din cauza unor erori de construcție pentru că a  fost respectat proiectul inițial. ”În realizarea lucrărilor de construcție pentru noul Liceu de Arte, dirigintele de șantier contractat de municipalitate a constatat existența unor devieri în amplasarea elementelor armate și cofrate din fundația noului corp de clădire față de cotele trasate de topograf. Aceste devieri au fost semnalate constructorului și sunt în curs de remediere, urmând să se finalizeze apoi lucrările la fundația noului corp de clădire. Întârzieri se înregistrează și în desfacerea betoanelor din corpul existent, dar și în cazul lucrărilor de săpătură generală pentru construcția corpului de legătură între cel existent și cel nou.”, a explicat Mirela Gligore, purtător de cuvânt al Primăriei Sibiu.

Întârzieri la lucrările Liceului de Artă. Constructorul e același de la Stadionul Municipal
Proiectul viitorului Liceu de Artă

Constructorul a depus la Primărie noul grafic de execuție al lucrărilor și a dat ca sigură respectarea termenului angajat prin contract – 4 aprilie 2020. Constructorul spune că va recupera întârzierile prin detașarea unui număr mai mare de muncitori care să lucreze pe șantierul Liceului de Arte.

Întârzieri la lucrările Liceului de Artă. Constructorul e același de la Stadionul Municipal Întârzieri la lucrările Liceului de Artă. Constructorul e același de la Stadionul Municipal

”Serviciul de resort va urmări în continuare respectarea graficului de lucrări. Precizăm că în acest scop se organizează ședințe de lucru săptămânale, la care participă reprezentanți ai constructorului și ai proiectantului, dirigintele de șantier și beneficiarul lucrării, în care se discută problemele ivite pe timpul execuției, precum și soluții în vederea remedierii acestora”, a mai spus Mirela Gligore.

Ultima oră