interzis pentru tir-uri pe unul din loturile autostrăzii sibiu - deva
FOTO arhivă

Camioanele ar putea avea interzis pe tronsonul dintre Ilia și Holdea al autostrăzii A1. Consultantul care face expertiza tehnică pe lotul 3 al autostrăzii A1 Lugoj – Deva a recomandat deschiderea tronsonului cu o restricție de tonaj de 7,5 tone, dar și cu limitare de viteză de 80 km/h.

Inaugurarea lotului 3, care are o lungime de 21 de kilometri, s-ar putea face săptămâna viitoare, dacă se rezolvă problema descărcării nodului rutier de la Holdea care încă nu a fost recepționat, notează romania-actualitati.ro.

Ministerul Transporturilor a reziliat contractul pentru lotul 3 al Autostrăzii A1 Lugoj-Deva, invocând grave probleme de calitate, în timp ce constructorul din Spania susține că lucrările sunt conforme.

Deschiderea autostrăzii, fie și cu interdicție pentru camioane, ar mai reduce aglomerația de pe DN 7 Valea Mureșului, respectiv DN 68 A Săcămaș-Holdea-Margina.

Practic, pentru șoferii cu autoturisme și autoutilitare ușoare, de la Sibiu la vama Nădlac 2 ar mai rămâne un tronson de 15 kilometri lungime fără autostradă și cu deviere pe DN 68 A.

Ultima oră

Comentariul meu