hamace în parcul sub arini, pasarele pietonale și piața cibin acoperită - printre proiectele depuse pentru bugetarea participativă

Depunerea proiectelor pentru bugetarea participativă s-a încheiat la Sibiu, iar în 20 octombrie va fi primul vot pentru proiectele care vor primi finanțare. Cei care au depus proiecte au câteva idei despre cum ar trebui îmbunătățită viața din oraș: unii își doresc locuri de joacă pentru copii, alții piste separate pentru bicicliști, alții dotarea spitalelor. Alții însă trăiesc mult în viitor și au făcut proiecte pentru pasarele pietonale, stații de autobuz smart sau toalete publice care se curăță singure.

Multe dintre proiectele depuse deja de sibieni fac referire la amenajarea locurilor de joacă sau a spațiilor verzi. Se doresc astfel de locuri în Parcul tineretului, în Turnișor sau pe strada Oașa. Mai mulți sibieni propun ca locurile de joacă deja existente să fie dotate cu pardoseli speciale.

hamace în parcul sub arini, pasarele pietonale și piața cibin acoperită - printre proiectele depuse pentru bugetarea participativă

Toaletele publice sunt și ele dorite ba la marginea parcurilor, ba pe marile străzi din oraș. Un sibian chiar propune ca acestea să fie extrem de futuriste și să se curețe singure.

Ar prinde bine ca aleile din parcul sub arini să fie curățate, crede un sibian, la fel ca wi-fi gratuit atât în parcuri cât și în zonele aglomerate din oraș.

Sunt sibieni care s-au gândit și la siguranța noastră și au realizat proiecte pentru pasarele pietonale, benzi speciale pentru bicicliști, limitatoare de viteză și asfaltarea străzilor.

Sibieni ceva mai practici militează pentru dotarea spitalului județean și cel de pediatrie, mijloace de transport pentru elevi sau semafoare cu buton.

Alții cred că ar prinde bine niște hamace în Parcul Sub Arini sau niște bănci speciale pentru încărcarea mobilului, sau, de ce nu, acoperirea pieței Cibin.

Toate proiectele propuse de sibieni pot fi văzute AICI. 

Ce este bugetarea participativă?

Bugetarea participativă este un proces prin care cetățenii municipiului Sibiu sunt încurajați să identifice și să semnalizeze neajunsurile comunității, și apoi să propună rezolvări ale acestora – prin soluții sub forma de proiecte. Acestea urmează să fie validate de autoritatea locală, iar apoi supuse unui proces de votare, prin care se va asigura reprezentativitatea rezultatelor. Cele mai votate proiecte vor fi implementate de Primăria Sibiu începând cu anul 2019.

 

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu

Publică