exclusiv aproape 9.000 de doze gratuite de vaccin antigripal sosesc joi la sibiu
Foto Arhivă

Sibienii pot să fie vaccinaţi gratis, antigripal, la medicii de familie, cel târziu începând de luni, dacă se află în grupele de risc şi dacă doctorul ridică dozele de vaccin de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Sibiu. Ministerul Sănătăţii va trimite la DSP Sibiu, 8.930 e doze joi. De la DSP Sibiu vaccinul va fi preluat de medicii de familie cel târziu în cursul zilei de luni, a explicat pentru Ora de Sibiu, purtătorul de cuvânt al DSP, Krisztina Gaal. Vaccinul antigripal nu trebuie administrat „pe pile”, ci în funcţie de starea de sănătate a pacientului şi dacă acesta figurează în una din grupele de risc.

DSP Sibiu: Vaccinul antigripal gratuit trebuie să sosească la Sibiu joi

Ministerul Sănătăţii a anunţat iniţial DSP Sibiu, că vaccinul antigripal va sosi miercuri şi joi, însă ulterior a revenit asupra deciziei şi a comunicat că 8.930 de doze de vaccin antigripal vor sosi la Sibiu joi. „Am primit între timp adresă de la Ministerul Sănătăţii şi judeţul Sibiu este programat pe mâine (joi n.r.), deci vaccinul antigripal ajunge joi. Judeţul Sibiu va primi în tranşa doi, 8.930 de doze”, a explicat miercuri, pentru Ora de Sibiu, purtătorul de cuvânt al DSP Sibiu, Krisztina Gaal. Potrivit acesteia, pacienţii vor fi vaccinaţi la medicii de familie, cel tâziu de luni, posibil, chiar începând de vineri. Totul depinde de ora la care ajung dozele de vaccin antigripal la DSP Sibiu. „E în funcţie de ora la care ajunge vaccinul. Dacă va ajunge joi după-amiaza, vor face recepţia în  Contabilitate şi se va distribui de luni, dacă vine de dimineaţă, vor face recepţia mâine şi îl vor distribui de vineri”, a arătat Krisztina Gaal.

Vaccinul antigripal se distribuie medicilor de familie, în funcţie de ce au cerut. Vaccinarea gratuită nu trebuie făcută „pe pile”, ci în funcţie de pacient

DSP Sibiu precizează pentru Ora de Sibiu, că va distribui dozele de vaccin la medicii de familie, în funcţie de cât vaccin au solicitat aceştia, nu „pe pile”. Medicii de familie trebuie să vaccineze gratuit acei pacienţi care se află în grupele de risc. Deci, nu toţi sibienii care au medic de familie şi doresc să fie vaccinaţi gratis vor beneficia de vaccinul antigripal cumpărat de Ministerul Sănătăţii.

51 de lei o doză de vaccin în farmacii

Sibienii care doresc să se vaccineze antigripal şi nu sunt siguri că vor beneficia de acest vaccin, gratis, de la medicul de familie, pot să cumpere o doză cu 51 de lei din farmaciile unei cunoscute reţele naţionale. Acest vaccin din farmacii ar trebui să protejeze pacientul de patru tulpini ale gripei. Farmaciile din Sibiu primesc destul de puţine doze de vaccin antigripal, motiv pentru care, unele farmacii au liste cu pacienţi care întreabă săptămânal, când vine acest vaccin ca să-l cumpere.

 

Ultima oră

Comentariul meu