cea mai apreciată orchestră de jazz din europa concertează la sibiu

Una dintre cele mai apreciate orchestre de jazz din Europa, Kicks & Sticks Big Band, va concerta în seara zilei de luni, 21 octombrie, de la ora 19:00 la Sala Thalia a Filarmonicii de Stat din Sibiu.

De mai bine de 30 de ani, Orchestra Jazz de Tineret a Statului Hessen din Germania – cunoscută și drept „Kicks & Sticks” – a format generații de tineri muzicieni excepționali, concertele lor impresionând iubitorii jazz-ului de pretutindeni unde au susținut turnee. Orchestra concertează în formula standard de „Big Band” cuprinzând cinci trompete, patru tromboane, cinci saxofoane și o partidă de percuție formată din patru muzicieni.

Repertoriul îndrăgitei formații, conduse cu virtuozitate de dirijorul Wolfgang Diefenbach, cuprinde lucrări de jazz standards compuse de nume precum Duke Ellington sau Count Basie, însă și compoziții create special pentru Kicks & Sticks, ori aranjamente speciale dedicate orchestrei.

Pe lângă fascinantele sonorități swing, formația abordează cu multă îndrăzneală teritoriul jazzului latino-american, evidențiindu-se prin nivelul remarcabil de înalt cu care este redată această muzică plină de culoare.

Kicks & Sticks Big Band este considerată în acest moment una dintre cele mai bune orchestre jazz de tineret din Europa, iar în Germania reprezintă un etalon în peisajul cultural. Formația a susținut turnee de succes în Africa de Est și de Sud, Asia de Sud-Est, Orientul Mijlociu, America de Sud, Polonia, Canada, Ungaria, Australia, Rusia, Japonia, China, Coreea de Sud, Cipru, Grecia, culminând cu concertele susținute în Capitala jazzului mondial, New York.

Concertul reputatei orchestre face parte din proiectul „4 anotimpuri”, reprezentând «Toamna», proiect care va culmina și anul acesta prin Concertul de Anul Nou de la Sibiu. Seria de 4 evenimente „Anotimpuri”, anul acesta aflându-se la cea de-a patra ediție, este un proiect cultural organizat de UCIMR – Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România, acțiune culturală co-finanțată de Primăria Municipiului Sibiu. Proiectul își propune să surprindă muzical publicul din Sibiu în fiecare sezon, oferind iubitorilor de muzică bună un concert tematic aparte.

Biletele s-au pus în vânzare prin Entertix.ro și MyTicket.ro, prețul unui bilet fiind de 30 de lei. Acestea pot fi achiziționate și la intrarea la eveniment, în limita locurilor disponibile.

Ultima oră

Comentariul meu