viceprimarul sibiului tiberiu drăgan vrea un incinerator pentru animale - ”ar fi profitabil”

Câinii vagabonzi au reprezentat una din marile probleme ale Sibiului până acum ceva vreme. Acum însă foarte puține animale fără stăpân se mai găsesc pe străzile orașului, asta și datorită adăpostului din dealul Gușteriței unde sunt ”cazate” după ce sunt adunate de hingheri. Dar, incinerarea leșurilor continuă să fie o problemă pentru administrație, asta din cauza costurile crescute.

Acestea sunt adunate și trimise la Arad, acolo unde există singurul incinerator pentru animale din țară. ”Animalele din adăpost sunt ținute o perioadă, după care, dacă nu sunt adoptate, sunt eutanasiate. La acestea se adaugă și cele care mor din cauza vreunei boli. Legea spune că ele trebuie incinerate. Ori, cum la Sibiu nu există un incinerator pentru animale, ele sunt adunate, iar când mașina de la Arad trece prin Sibiu, conform unui plan, ele sunt trimise acolo. Doar că asta generează costuri destul de mari”, explică viceprimarul Tiberiu Drăgan.

Loc de joacă, incinerator și cimitir pentru animale
Pentru a reduce aceste costuri, viceprimarul spune că se discută deja despre înființarea unui incinerator pentru animale chiar la Sibiu. ”Deja se fac calcule în cadrul Primăriei pentru înființarea unui incinerator. Asta nu doar că ne-ar scădea nouă costurile, dar am veni și în ajutorul sibienilor care și-au pierdut animalul de companie. Așa nu vor mai fi nevoiți să găsească tot felul de metode și locuri pentru a le îngropa. La noi ar apela și cei din județele învecinate, deci ar putea deveni chiar profitabil. Pe lângă incinerator luăm în considerare și amenajarea unui cimitir pentru animale, pentru ca cei care doresc totuși să le îngroape, să nu o mai facă în spatele curții”, spune Tiberiu Drăgan.

Dar, până acolo, viceprimarul își dorește și amenajarea unui spațiu de joacă special destinat animalelor. ”Ne gândim la astfel de spații disponibile și care s-ar preta pentru un loc de joacă pentru câini, în special. Așa stăpânii ar veni cu ei aici, animalele ar alerga libere, fără să fie copii prin preajmă, pentru că locul ar fi îngrădit. S-ar pune la dispoziție pungi pentru a aduna după animal, ar fi create toate condițiile pentru ca animalele să se simtă bine, iar stăpânii mai puțin stresați”, spune viceprimarul.

Toate aceste idei sunt la stadiul de discuții, dar dacă ar face un pas înainte către implementare toată lumea ar fi mulțumită: Primăria că reduce costuri și sibienii că animalele lor sunt mai fericite.

Ultima oră

Comentariul meu