Primăria Sibiu a pierdut un proces cu Sindicatul Polițiștilor din România
Foto Arhivă

În luna februarie a acestui an polițiștii din toată țara își anunțau intenția de a organiza un protest la Sibiu, chiar în ziua de 9 mai, a SUMMIT-ului UE ce s-a desfășurat aici. Sindicatul DECUS a depus o cerere în acest sens la Primăria Sibiu, dar care a fost refuzată.

Prin prima cerere polițiștii doreau să protesteze chiar în Piața Mare a Sibiului. Au încercat și a doua oară, și au cerut autorizație pentru zona din fața magazinului Dumbrava. Nici de această dată nu li s-a aprobat cererea, așa că protestul nu a mai avut loc.

VEZI AICI MOTIVAȚIA PRIMĂRIEI DE A REFUZA EMITEREA AUTORIZAȚIEI

Ca urmare a acestor refuzuri Sindicatul polițiștilor DECUS au deschis proces împotriva Primăriei Sibiu. Judecătorii au decis în favoarea sindicatului și au obligat Primăria la despăgubiri morale.

”Admite în parte acţiunea formulată, precizată şi completată de reclamantul Sindicatul Naţional al Poliţiştilor din România „DECUS”. Admite în fond cererea de intervenţie accesorie formulată de intervenienta asociaţia Evoluţie în Instituţie şi în consecinţă: Anulează decizia de emitere a avizului negativ nr. 9003 emisă la data de 07.02.2019 de către pârât. Obligă pârâtul să plătească reclamantului suma de 2500 lei daune morale. Respinge restul pretenţiilor. Obligă pârâtul să plătească reclamantului suma de 800 lei cheltuieli parţiale de judecată şi intervenientei suma de 500 lei cu acelaşi titlu”, este hotărârea judecătorilor.

Sentința nu este definitivă și pate fi atacată cu recurs.

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii