adevărul despre ”incendiul” de la biserica din cartierul ștrand

Anunțul că turnul bisericii din Ștrand a luat foc duminică seara a pus pe jar, literalmente, aproape tot Sibiul. S-a crezut că episodul Notre- Dame se repetă chiar în inima Transilvaniei, la Sibiu, în cartierul Ștrand. Din fericire însă nu a fost cazul, totul s-a stins la fel de repede cum a început, inclusiv ”incendiul”.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Sibiu a anunțat, prin purtătorul de cuvânt, și potrivit protocolului cu mass-media locală, faptul că la biserica din cartierul Ștrand a izbucnit un incendiu. În astfel de situații informarea cititorilor e primordială, iar jurnalistul are încredere totală în faptul că informațiile furnizate de instituțiile publice sunt veridice.

adevărul despre ”incendiul” de la biserica din cartierul ștrand

Conform mesajului informația era clară: în turnul bisericii a izbucnit un incendiu, iar pompierii încearcă să îl localizeze și să îl stingă. Doar că, informația venită la primă mână, și este drept, într-o seară de duminică, nu a fost chiar exactă. De fapt, incendiul nu a fost incendiu, a fost un început de incendiu, care de fapt nu a fost nici asta, dar care totuși a fost lichidat, dar de fapt a fost totuși un pic de fum care ieșea dintr-o bobină.

”Nu a fost nimic. Un coleg care se afla la biserică a văzut un pic de fum și a chemat pompierii. Nu a ars absolut nimic, nu e nicio pagubă”, a declarat preotul paroh Nicolae Crețu.

Și uite așa cu toții răsuflăm ușurați că incendiul nu a fost incendiu, dar ne supărăm că o informație ce ar trebui să fie precisă iscă discuții și cel mai grav, dezinformare.

 

Ultima oră

Comentariul meu