Autostrada Sibiu - Făgăraș. CNAIR a găsit bani ca să facă studiul de fezabilitate
Foto Arhivă

Studiul de fezabilitate pentru autostrada Sibiu – Făgăraș trebuie revizuit. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) transmite că studiul se va face din fonduri europene.

Potrivit t-times.ro, fondurile nerambursabile vor fi alocate prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, în cadrul Axei Prioritare 2 – Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil și eficient, Obiectiv Specific 2.1 – Apel de proiecte pentru Dezvoltarea Infrastructurii Rutiere – sprijin pregătire proiecte de investiții, Operațiunea – Creșterea mobilității pe rețeaua rutieră TEN-T globală.

Valoarea totală a proiectului este de 19,9 milioane de lei, din care 85% contribuția Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regională – 14, 3 milioane de lei, 15% contribuția națională – 2,5 milioane de lei, restul de 3,1 milioane de lei reprezentând cheltuieli neeligibile inclusiv TVA.

Perioada de implementare a proiectului este de 62 luni, respectiv între data de 1 mai 2015 și 30 iunie 2020 la care se adaugă, dacă este cazul, și perioada de desfășurare a activităților proiectului înainte de semnarea contractului de finanțare.

Autostrada Sibiu – Făgăraș, în lungime de 72 km, este unul dintre cele două tronsoane ale șoselei de mare viteză care va lega Sibiu de Brașov. Pentru tronsonul Făgăraș – Brașov (48 km), nu a fost lansată licitația pentru revizuirea Studiului de Fezabilitate.

Într-un document transmis Parlamentului în luna iunie 2019, ministrul Răzvan Cuc estima că lucrările de execuție ale ambelor tronsoane din autostrada Sibiu-Făgăraș-Brașov vor fi încheiate până în trimestrul IV din 2023.

Sursa: t-times.ro

Ultima oră

Comentariul meu