foto - sibienii se înghesuie la "brânzărie". ce preţuri are brânza aici

Foarte mulţi sibieni au venit marţi, la prima „brânzărie” din oraş, magazinul doar cu brânză şi vin, de pe strada Turnului, aproape de Piaţa Cibin. Acest magazin a fost inaugurat luni de ministrul Agriculturii, Petre Daea şi de colegul său, sibianul Bogdan Trif, ministrul Turismului.

„Brânzăria” nu este pentru toţi producătorii

La „Brânzărie” nu toată lumea care face brânză în judeţul Sibiu, o poate pune pe raft să o vândă. Doar producătorii care fac parte din Asociaţia „Telemeaua de Sibiu” îşi vând produsele la „Brânzărie”. Asta deşi, luni, ministrul Agriculturii dădea asigurări că aici vor fi bine primiţi toţi producătorii de brânză din Sibiu. „Aici urmărim câştigul, pe de o parte al producătorului, cât şi al consumatorului, statul a intervenit cu această verigă. (…) Astăzi am pornit pentru prima dată în România, din această zonă, unde sibienii, producătorii s-au organizat rapid şi am putut realiza acest magazin micuţ, dar el este suficient de expresiv şi suficient de valoros pentru oamenii care au adus produsele aici să le valorifice”, a explicat luni, Petre Daea. Potrivut ministrului Agriculturii, „Brânzăria” este pentru producătorii care trebuie să fie cinstiţi şi corecţi. foto - sibienii se înghesuie la "brânzărie". ce preţuri are brânza aici

Ministrul a spus că preţurile vor fi mai mici la „Brânzărie”. Situaţia nu e chiar aşa

Cel mai ieftin produs de la magazinul nou deschis costă 5 lei şi este un borcan de iaurt de capră, iar cel mai scump este un kilogram de kilogram de brânză de burduf din caş măcinat de oaie care costă 78 de lei. foto - sibienii se înghesuie la "brânzărie". ce preţuri are brânza aici

Caşcaval inedit cu diverse arome, la „Brânzărie”

O producătoare din Tălmaciu comercializează la „Brânzărie” câteva feluri de caşcaval: cu ierburi de Provence, cu nucă, cu trufe, cu merişoare, cu busuioc, cu chili. Un kilogram din aceste feluri de caşcaval variază între 45 şi 65 de lei.

foto - sibienii se înghesuie la "brânzărie". ce preţuri are brânza aici

Telemeaua de Sibiu aşteaptă protejarea europeană ca să fie vândută în străinătate

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, speră ca până la finalul anului, telemeaua de Sibiu să fie un produs protejat european. „Mă bucur că a trecut de pragul acesta de contestare la nivel european şi în câtva timp va fi şi protejată la nivelul Europei. Sigur eu sper să fie anul acesta până la sfârşitul anului. Sunt proceduri la UE, pe care trebuie să le parcurgem”, a mai spus Petre Daea despre brânza de Sibiu, în vizita sa de luni. La „Brânzărie”, un kilogram de telemea de Sibiu costă 33 de lei.

Ultima oră

Comentariul meu