nouă accidente rutiere în weekend în județul sibiu - toate s-au petrecut din aceeași cauză
Foto Arhivă

Weekend plin cu accidente la Sibiu. Din fericire, majoritatea s-au soldat doar cu pagube materiale. Polițiștii spun că toate s-au petrecut din cauza neadaptării vitezei la condițiile meteo.

„În zilele de sâmbătă și duminică, schimbarea condițiilor meteo, echiparea necorespunzătoare a autovehiculelor și, nu în ultimul rând, neadaptarea vitezei la condițiile meteo-rutiere, au condus la producerea a 9 evenimente rutiere soldate doar cu pagube materiale”, spun reprezentanții IPJ Sibiu.
Toate aceste tamponări s-au produs pe drumurile naționale din județul Sibiu, 4 dintre acestea fiind înregistrate pe DN7, km 244, Boița.

Polițiștii rutieri care au soluționat aceste evenimente rutiere au constatat că, în cea mai mare parte din ele, pe lângă viteza neadaptată la condițiile meteo-rutiere, respectiv carosabil umed, timp de ploaie, temperaturi scăzute și segment de drum identificat ca având un risc ridicat în producerea accidentelor rutiere, o cauză care a concurat la producerea acestor tamponări a fost dotarea necorespunzătoare a mașinilor cu anvelope cu un grad de uzură ridicat.

Cu toate că legislația rutieră prevede expres că dotarea autovehiculelor cu anvelope de iarnă este obligatorie doar în momentul în care partea carosabilă este acoperită cu precipitații specifice sezonului de iarnă, le recomandăm conducătorilor auto să manifeste responsabilitate în trafic și să îți doteze autovehiculele corespunzător.

Ultima oră

Comentariul meu