viceprimarul tiberiu drăgan – pistele de biciclete sunt nesigure, dar sibiul e cochet

Tiberiu Drăgan este viceprimar al Sibiului de la începutul verii, așa că a trecut testul celor trei luni de funcție. Din perspectiva unuia din cei care conduc orașul, Tiberiu Drăgan spune că s-a acomodat repede, mai ales că avea experiența de consilier local de trei ani. Dar, înaintea funcției, Tiberiu Drăgan este cetățean al Sibiului. Cum vede el orașul din această ipostază și ce ar schimba?

Aglomerația îl deranjează și pe viceprimar
Sibiul este un oraș din ce în ce mai aglomerat, asta o vedem cu toții, inclusiv viceprimarul Tiberiu Drăgan, că doar și el vine la serviciu pe aceleași șosele. Dacă ar putea schimba foarte curând ceva, asta ar face: mobilitate urbană. ”La nivel de Primărie se discută despre aceste idei, iar dacă aș putea le-aș implementa în viitorul foarte apropiat. În primul rând, pentru a stimula cetățenii să circule cu transportul în comun trebuie regândită rețeaua aceasta. Benzile speciale pentru autobuze ar ajuta, la fel ca facilitățile, despre care am mai vorbit, cum ar fi gratuitatea transportului în comun. Apoi, eu personal văd utilă o parcare în zona vest, unde turiștii care vin în Sibiu să își lase mașinile și apoi să vină în centru cu transportul în comun. Centura de sud a Sibiului și trenul urban sunt idei dezbătute în primărie încă din mandatul domnului Iohannis. Sigur că nu e simplu de implementat astfel de proiecte, dar eu le văd extrem de utile pentru decongestionarea și rearanjarea traficului în oraș, spune Tiberiu Drăgan.

Piste de bicicliști nesigure, servicii slăbuțe
Sibianului Tiberiu Drăgan nu îi plac pistele pentru bicicliști care de mulți ani încoace sunt trasate pe marginea șoselei. ”Mi se pare că sunt nesigure. Benzile sunt înguste, mașinile trec foarte aproape de bicicliști, nu e deloc sigură treaba asta, așa mi se pare mie. În plus, cei care merg cu bicicleta inhalează foarte multe noxe. Pentru îmbunătățirea siguranței, cum am văzut în alte orașe, s-ar putea delimita banda pentru bicicliști de cea pentru mașini prin niște sisteme asemănătoare cu limitatoarele de viteză de la trecerile pentru pietoni”, este părere Tiberiu Drăgan.
Același sibian Drăgan este nemulțumit de felul în care se prezintă mașinile de taxi din Sibiu, cei care le conduc, dar și calitatea serviciilor din oraș. ”90% dintre taxiuri sunt murdare, iar șoferii nu chiar civilizați. Din 20 de taxiuri unul e la standarde. Nu îmi place lucrul ăsta, consider că într-un oraș ca Sibiul, cu mulți turiști, domeniul acesta ar trebui să arate altfel. Dar, degeaba impui o regulă a decenței în atitudine și îmbrăcăminte, pentru că fiecare înțelege altfel acest lucru. Nici celelalte servicii nu mi se pare că sunt de top în Sibiu. S-ar mai putea lucra la amabilitate”, crede Tiberiu Drăgan.

Viață culturală bogată
Pe lângă aceste lucruri care supără probabil orice sibian, orașul are de oferit foarte multe. Este vizitat de zeci de mii de turiști, și nu degeaba. ”Este un oraș cochet. Este aranjat, frumos, pitoresc, este o adevărată plăcere să te plimbi pe străduțele din orașul de jos de exemplu, să vizitezi muzeele și ce mai are de oferit. Viața culturală este extraordinară. Sunt atât de multe evenimente, chiar și pe timp de iarnă, astfel că în unele zile nu știi pe care să îl alegi. Iar vara, nu mai vorbim, că se întâmplă mereu câte ceva în câteva zone din oraș”, spune Tiberiu Drăgan.

Viceprimarul Sibiului Tiberiu Drăgan face pentru Sibiu ceea ce legea o cere din perspectiva funcției. Dar, ca sibian de rând, reclamă lucrurile mai puțin plăcute și le scoate în evidență pe cele care ne fac cinste.

Ultima oră

Comentariul meu