FOTO - Scandal la Spitalul CFR din Sibiu: angajaţii o susţin pe directoarea demisă, care acuză presiune PSD

Directoarea Liliana Coldea a declarat că a fost demisă în mod ilegal, în timpul concediului de odihnă, iar în spatele deciziei ar fi controale făcute de soţia liderului PSD Sibiu, Bogdan Trif, angajată la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate din Sibiu, condusă de un alt social-democrat, Vasile Spinean. Întrebat dacă are vreo legătură cu demiterea directoarei de la spitalul sibian, Bogdan Trif a negat. Liliana Coldea este prietenă cu liberala Daniela Cîmpean, care conduce Consiliul Judeţean şi acum deşi nu este membră a niciunui partid politic, ar fi o apropiată de liberali, ceea ce unele surse spun că i-ar fi atras demiterea.

Director demis din concediu. Liderul PSD, acuzat de influenţă, neagă orice implicare

Ministrul Turismului, lider al PSD Sibiu, Bogdan Trif, neagă că ar fi influenţat prin intermediul soţiei, care lucrează la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, demiterea directorului de la Spitalul CF din oraş, Liliana Coldea. „Nici nu vreau să discut de aşa ceva, nu intră în atribuţiile mele. Mă mir că nu mă acuză şi ceilalţi, pentru că soţia mea lucrează la Casa de Sănătate din 2.000. Nu a avansat, tot pe aceeaşi funcţie, nici măcar nu eram membru al PSD în 2.000. Cred că este singura, probabil ar fi trebuit să mă acuze toţi, domnul Roman, directorul de la Pneumo e în faţa sediului. Dacă aveam ceva, probabil aveam politic, dar niciodată nu mi-am implicat familia în politică. (…) familia-i familie, politica e politică. (…) ce am fi avut cu Spitalul CFR?”, a declarat liderul PSD Sibiu, ministrul Turismului, Bogdan Trif, vineri, într-o conferinţă de presă.

Directoarea este susţinută de angajaţii de la spital, care au făcut o petiţie ministrului Transporturilor

Directoarea demisă de la Spitalul CFR, Liliana Coldea, se bucură de susţinerea colegilor şi a angajaţilor. Aceştia au adresat o petiţie ministrului Cuc şi cer ca managerul să rămână în funcţie. „Considerăm că demersul de schimbare din funcţie a doamnei conf. univ. dr. Liliana Coldea nu se justifică şi pune într-un real pericol bunul mers al activităţii unităţii sanitare”, se arată în petiţia angajaţilor de la Spitalul CF Sibiu către ministrul Cuc.FOTO - Scandal la Spitalul CFR din Sibiu: angajaţii o susţin pe directoarea demisă, care acuză presiune PSD

Ultima oră

Participă la discuție

44 Commentariu

Publică

  1. Pentru Anonymus :Eu, ca fost pacient, care am stat internat o perioada destul de lunga, am rămas profund impresionat de profesionalismul și căldura cu care am fost tratat, începând de la infirmiere, asistente, și pana la Domnișoara doctor, care când venea la vizita, ne vorbea celor din salon atât de frumos, dovedindu-ne ca, pe lângă faptul ca ne tratează trupul, este și un bun doctor al sufletului. Din ce citesc aici, dumneavoastră sunteți un angajat nemultumit al spitalului. Dacă tot vorbiți și știți de procese, lăsați justiția sa își facă datoria, nu mai aruncați cu noroi, ca oricum sunt sigur ca denaturati adevărul, scrieți aici doar ca să va razbunati,de ce nu va adresați cu probe clare, justiției? Cât despre concurs, ar trebui sa îl întrebați pe Domnul Cuc, ca el a demiso, și sunt convins ca nu o poate înghiți nici el, dar domnișoara a dovedit prin inteligenta și profesionalismul dânsei, ca este foarte deșteaptă și merita sa fie manager al acestui spital. Dați dovada de răutate și rea voința, fata de noi, cei bolnavi, care venim la domnișoara doctor, cu probleme de sanatate destul de grave, și ne punem toată încrederea în dansa,iar dumneavoastră spuneți ca nu are ce cauta ca doctor în spital. Pai chiar nu vedeți ca dacă nu e dansa, sunt mai multe infirmiere și asistente, decât bolnavi? Aveți sufletul innegurat de răutate, cel mai bine ar fi sa va căutați dreptatea în justiție sau strunga… Eu nu o sa mai răspund provocărilor, am spus ceea ce cred și ar fi cazul sa încetați și sa lăsați organele competente sa își facă datoria.

  2. Pentru Anonymus. Păcat ca vorbiți fără sa cunoașteți legile….. Dacă președintele tarii nu mai e președinte, se poate întoarce la catedra fără concurs. Doamna D. L. M. A, Doamna S. L, mai bine rămâneți și numărați-va caprele!

    1. Domnule, Presedintele se poate intoarce pentru ca el a a vut acea functie si a ramas suspendata. Ea nu a avut si nu are aceasta functie de medic! Si doi la mana, de ce aparati? De ce nu spuneti ca in acel spital daca nu o pupi pe ea in fund(Scuza-ti limbajul dar nu ma pot abtine) ea se sterge cu tine, isi bate joc. De ce nu vorbeste nimeni ca ea are deschis un proces ? Si va mai avea unul in curand, daca continua cu acest comportament! Suntem in 2019, nu trebuie sa ne fie teama de nimeni, doar de lege daca gresim! Ne-am inteles? Ca Tara asa, Romania, este asa cum este, ca sunteti voi cu aceasta gandire si trebuie acceptat tot. Legat de examen, unde sunt probele video? De ce nu se zice nimic despre acest fapt? Chiar daca si in alte judete sunt luate pe spaga, macar acolo se filmeaza! Exista martori. Ea a dat concursul, ambele probe, cum este posibil asa ceva? Ca de asta nu ati zis nimica.

  3. Dar de ce nu spuneti nimica ca ea sa intors acuma ca medic?
    Cand a dat ea acest concurs sa fie reintrodusa ca medic?
    Ea ocupa functia de manager si atat ar fi trebuit sa faca, dar ce face banul din om!
    Apropo, stiti ca concursul sa tinut oricum? chiar daca trebuia anulat si organizat altul?
    Singurele angajate care o sustin sunt alea care ea le protejeaza! Acolo se lucreaza in familie, unul e portar, altul asistenta. Dar voi nu verificati niciodata astea! Voi nu verificati cum se da un concurs la Sibiu, fara camere de supraveghere, in sala cand se da oralul esti doar tu, fara martori, asa cred si eu ca intri doar avand o postliceala pe un post de asistenta, si intampaltor alte 10 persoane care au terminat facultatea nu au luat concursul! Dar voi stiti doar sa protejati acesti escroci de Romania! „Felicitari pentru jurnalismul profesional pe care il faceti”! De ce nu faceti o ancheta si vedeti cum se comporta cu angajatii! Sau asta nu va intereseaza?

  4. Dacă mandatul fostului manager a expirat, de ce nu se dă concurs pentru postul de manager ?
    Noul manager este numit politic de PSD !
    Noi salariații , ne vom mai încasa salariile la timp în această lună ?
    Fac pariu că nu !

    1. Este foarte urât când această fost manager încă considera că poate face orice într o instituție de stat. Vă garantez că dacă era proprietatea ei personală nu își permitea să se comporte așa. Legat de examen nu este singura persoană din aceasta țară care dâ un examen în condițiile comentate de Anonymus. Din această cauză ajung să conducă instituții multe persoane care nu au nimic de a face cu o funcție de conducere și mai grav lipsiți de un comportament adecvat cu angajații.

      1. Doamna manager Coldea a făcut abuzuri grave la spitalul CF Sibiu, se comporta ca O dictatoare , iar voi Presa sunteți aserviți politic, cât v-supratitrare pentru acest articol de susținere , de ce nu relatări și despre neregulile de la acest spital .

  5. Pentru IC . Dacă a fost chemată și felicitata la minister atunci nu erau tot cei din PSD? Nu înțeleg când va ” laudă” cei din PSD vă place? Mie îmi miroase a un joc murdar. Sincer!!!

  6. Dacă este un medic foarte bun de ce plânge după spitalul CFR sau după funcția de manager, are dreptul de a-și arata calitatiile de doctor in alta parte,exemplu in privat sau in alte spitale.Doamna doctor ar trebui sa dea dovada de maturitate pentru ca cu siguranța toți cei care ocupa funcții de conducere ,la un moment dat le părăsesc .Nimeni nu este de neînlocuit .Dar se pare ca acest spital este o sursa majora de venit …..pentru doamna doctor.Sa fim realiști aceast sanatoriu nu poate fi numit spital.Acest spital funcționează fără avize și autorizații .Unde este competenta doamnei doctor in toți acești 11 ani de manageriat? de nu a obținut avizele.

  7. Pentru I C o intrebare, daca această doamna doctor o fost pusă interimar în funcția de conducere nu inteleg supărarea? Deci era pusă provizoriu. Câtă disperare există în viața acestei doamne încât să nu accepte acest lucru. Au fost schimbați și președinți de țări. Nu este bătut în cuie acel post pentru nimeni.

    1. Stați liniștit domnul Petre, nu e vorba de disperare, e vorba de nedreptate. După încheierea mandatului, a fost chemata la București, la minister, chiar felicitata, și numita interimar pana la concurs. În aceasta luna era programat concursul, și în mod subit, a fost demisa. Aici mi se pare nedreptatea, nu s-a lăsat cursul firesc al lucrurilor. Oricum, dacă se voia demiterea, se putea face la concurs, și nu mai era atât scandal, dar acest sistem corupt, condus momentan de cei din PSD, a făcut o mare ilegalitate,mai era 1-2 săptămâni pana la concurs, dar se pare ca le-a fost teama. Cred ca era singurul manager dintr-o instituție publica, fără a fi înscrisă în vreun partid politic. Sincer, nu sunt avocat, dar acesta e purul adevăr!

  8. Când doctorița Liliana Coldea a preluat conducerea Spitalui C.F.R. în 2015 acesta avea datorii de 600 000 lei ( 6 000 000 000 de lei vechi ! ) .
    Acum în 2019 Spitalul C.F.R. și-a plătit datoriile și este pe profit !
    Unii din cei care o critică pe doamna Coldea, au fost sancționați disciplinar de-a lungul timpului pentru că nu își făceau meseria . Halal obiectivitate !
    Noul manager are zero experiență managerială și are ca misiune falimentarea spitalului !
    Rușine PSD !

  9. Numai mizerii vorbesc oamenii ,eu am avut pe mama internata la domnisoara dr.COLDEA,un doctor foarte bun,un profesionist.Intradevar majoritatea bolnavilor care veneau in spital vroiau sa fie sub supravegherea dumneaiei,asta insemna ca este un doctor bun.Mai oameni lasati rautatile astea,nu degeaba este si conferentiar doctor.Iar ca manager, spitalul CFR,am inteles ca merge foarte bine.

  10. Cel sau cea care a scris un comentariu vis a vis de faptul că sunt putin pacienți în spital că doamna fost manager este în concediu am o intrebare și anume de unde știi câți pacienți sunt acolo ? Înseamnă că parte din medicii de acolo nu sunt capabili să facă internări?Cred ca intenția dumneavoastra este să denigrati restul personalului . Nu a contestat nimeni calitatea dumneaei profesională. Grav este că nu are comportament adecvat pentru funcția de conducător de instituție. Atâta timp cât a fost demisa din funcția de manager înseamnă că cei care au decis acest lucru au foarte multe justificări la bază. Într-adevăr când un manager este bun pentru instituția pe care o conduce nimeni indifetent de statutul politic nu are intenția de a demite un conducător bun.

    1. Sunt foarte buni doctorii din spital, doar ca e un spital mic. Cat despre comportament, de ce după terminarea mandatului, a fost numita interimar, atunci nu erau probleme de comportament? O sa vedeți dumneavoastră ce greu o sa faceți indicatorii, fără dansa,dar stați liniștiți, totuși, urmează un concurs. Dacă cineva vânează acest post, de ce nu s-a înscris la concurs, alături de Domnișoara Doctor? Ar trebui sa dea de gândit….

  11. nu e mâna psd, e mâna USR, sunt singurii care au dat în vileag corupția din sănătate, a fost protejată de politicienii județeni, ea s-a lăudat, rușine lideri politici care ați susținut, în județ corupția, vorba aia fără penali în instituții publice…………………..

  12. pentru i.c. internările erau fictive, și în 2008 și în 2015 când a revenit, acolo e vorba de decontări fictive și ilegale, toate făcute de d-soara manager, medicii forțați să pună parafe pe internăriile respective, alții forțați să nu facă internări,
    medicul care a fost mult căutat și apreciat în spital, a fost obligat să-și dea demisia, un alt spital din județ se bucură de reputația sa
    în spital infecțiile sunt la rang mare, mizerie mare, infirmierele sunt acasă la domnsoara, în concluzie așa zisele performanțe sunt fraudă, lăsați autoritățiile să-și facă datoria

  13. Această creatura nu se poate numi manager,pentru ca un manager are anumite abilitați native de conducere.Locul ei potrivit ar fi de portar la o fabrica ,pentru ca am înțeles ca oricum sâmbăta când era de garda in loc sa se ocupe de bunul mers al spitalului înlocuiască unii portari pentru ca acesta sa plece in parc sa-și plimbe(închirieze )poneii .Halal manager…..De asemenea manager nu cred ca are nevoie țara !

  14. Nu vă lăsați domnișoară doctor, adevărul va ieși la suprafață, multă putere va doresc în lupta cu acești nemernicii !!!!

  15. Domnișoară doctor vă doresc succes în lupta cu acest sistem corupt, sunteți o adevărată profesionistă în ceea ce faceți !!!!!

  16. AM FOST PACIENT ÎN ACEST SPITAL, DIRECTOAREA FINANCIARĂ ERA INTERNATĂ CU MINE ÎN SALON, CE A SPUS DE LILI COLDEA MA ÎNBOLNĂVIT ȘI MAI MULT,
    MI-AM RUGAT COPIII SĂ MĂ IA DE ACOLO CĂ ALTFEL MĂ IA MOARTĂ

  17. doamna IZABELA unde ați fost când o grămadă de asistente au demisionat din cauza hărțuiriilor așa zisei manager /asistentă de formație, medic făcută de băsescu, au plecat , prin demisie după ce au fost amenințate că dacă nu merge la menaj la domiciliu nu mai au ce căuta în spital. Dacă presa e liberă să fie și obiectivă și nu pe interese politice. Vă mulțumesc și sper că mai există și ADEVĂR ȘI DREPTATE, DOAMNE AJUTĂ

  18. directorul medical dragoș să răsăpundă și pt. faptul că lua/racola pacienti din spital si i ducea la cabinetul privat pt. lucrări stomatologice, în timpul serviciului, angajatii erau obligați să umble după el la cabinet pt. hârtiile unității, dr. mițaru la și dat afară din cabinet pt. acet lucru

  19. Problema este că, urmează să închidă spitalul , nu pe cine au demis, asta nu mai contează este un lucru de care nu se știe, angajații rămân fără loc de muncă asta este mai grav SI ei se cearta pe cine le e șef.

  20. ce vorbim, asistente duse acasa la fosta manager să stea cu mama dumneaei, infirmierele duse acasa să-i facă curățenie și mâncare, jigniri la adresa angajațiilor, mașina instituției folosită in interes personal, spăgi date la minister pt. a o menține în funcție.
    acolo e un dosar greu pt. DNA,

    1. am citit comentariul dumneavoastra, o sa verific informatia si daca exista lucruri pe care nu le stiam, analizez sa redactez un nou articol. va multumesc

  21. la spitalul de mai sus e jale.
    directorul medical a umblat vineri prin spital si a amenintat angajații că dacă nu dau semnături pt. coldea vor fi dați afară.
    semnăturiile au fost luate cu forța și cu amenințări, cu siguranță domnul director se va alege cu un dosar penal, mai mult unei angajate i s-a făcut rău acasă datorită hărțuirii domnului director, care tremură tot că i-a expirat mandatul și ajunge pe stradă

    1. am citit comentariul dumneavoastra, o sa verific informatia si daca exista lucruri pe care nu le stiam, analizez sa redactez un nou articol. va multumesc

      1. Mizerii peste mizerii….. Este a doua oara când domnișoară doctor e demisa de același pățit corupt. Asa cum s-a demonstrat în instanta prima oara, ca a fost demisa în mod abuziv, asa va ieși și acum la suprafață adevărul. E adevărat ca o asemenea funcție nu poate mulțumi pe toată lumea, dar de ce nu se pune și altfel problema? De ce nu se spune ca datorita profesionalismului ei, a ținut spitalul din pjunc de vedere financiar la un nivel ridicat, de ce nu se spune ca este cel mai cautat medic din spital? Ca dovada, se poate verifica ca, acum, când Domnișoara Doctor este în concediul, spitalul este aproape gol(11 pacienți), dintr-un efectiv de 68 de paturi, asta va duce fără echivoc, după terminarea banilor strânși în contul spitalului de însăși Domnișoară Doctor, la închiderea spitalului, ceea ce cred ca se și urmărește. Sunt mulți din angajații spitalulului alături de Domnișoara Doctor, dar nu ies sa scrie aici, datorita educației și coloanei vertebrale pe care o au. S-a început o bătălie pe perioada lunga, în care noi, cei care o susținem pe Domnișoară Doctor, datorita profesionalismului ei, ii uram succes, și suntem convinși ca adevărul, întotdeauna va învinge!

  22. O parte din angajatii spitalului o „susțin” de frică ei. Multi dintre angajati se tem de aceasta doamna manager. In acest spital a fost impusă legea pumnului a răzbunării și spaima de către dânsa. Păcat că acuză pe altii de schimbarea ei din funcție atâta timp cât comportamentul doamnei manager lasă mult de dorit.

    1. am citit comentariul dumneavoastra, o sa verific informatia si daca exista lucruri pe care nu le stiam, analizez sa redactez un nou articol. va multumesc

    1. am citit comentariul dumneavoastra, o sa verific informatia si daca exista lucruri pe care nu le stiam, analizez sa redactez un nou articol. va multumesc

  23. Dar nu mai ștergeți mesajele ca sunt de bun simț , nu mai jucați politic ștergețile pe cele vulgare , nu cele care nu va convin cum suna domnilor , ca dumneavoastră după noi cititori trăiți nu du pă lili sau?…….

    1. Domnule nu v-am sters nimic. Va rog uitati-va mai atent. Absolut nimeni nu v-a interzis sa postati vreun comentariu. Si absolut nimeni nu are nimic politic. Nu sunt membru la niciun partid si acest articol este obiectiv, reflecta si pe cel acuzat si cine acuza. Va rog fiti mai atent cand aduceti acuze nefondate. Va multumesc.

  24. Dacă a făcut PSD un lucru bun de când este la guvernare, acesta este singurul lucru bun ca au demis-o pe catastrofa de Dr Coldea .Care numai manager și medic nu este pentru cei care ați fost in spitalul CFR Vi se pare ca arată a spital? După 10 ani de conducere a reușit sa distrugă spitalul sa vedem ce părere are doamna Daniela Cămpean o mai susține ? sper sa fie capabili sa aducă oameni competenti când vin la guvernare nu catastrofe ca Coldea sau alți pe care îi au puși și ei in anumite funcții . Cu susținutul angajaților ma îndoiesc ca o susține cineva la modul cum sa comportat cu ei , poate doi trei apropiați și aceia de frica ca posibil sa revină vreo data dacă vine PNL la guvernare ca alt fel o scuipau toți O mizerie mai mare ca aceasta femeie este de neimaginat. Nu este creată de natura , ci de propriile interese materiale și financiare .

    1. Cine o sustine asistentele sefe puse pe pile
      Angajatii cate ore neplatite au
      Sunt angajati si cu peste 800 de ore suplimentare
      Ce menegeri?
      O epava
      Crede ca spitalul este proprietatea ei iar angajatii sclavi
      Si a luat concediu Dna era prea obosita avea prea multe ore suplimentare?
      Nu mai dezinformati
      Este sustinuta de asistentele sefe angajate pe pile fara calificare
      Este un haos la CFR Sibiu
      Vedeti putin cate asistente sunt cu orele la zi si care sunt acelea si cate asistente sunt care au si peste 800 de ore iar Dna manager hamaleste doar pe unii pe alti i protejeaza ca de ia dreptu

      1. o sa verific mai in detaliu situatia acestui spital. va multumesc pentru informatii.

      2. Pentru Tănase am spus ca lipsește educația, bunul simț și este vorba de obsesie pentru a fi la putere. Atât se poate comenta la astfel de mizerii pentru L.