video - autostrada sibiu - deva, închisă temporar pe un sector de drum
Foto Arhivă

O porțiune din A1 Sebeș- Sibiu va fi închisă în perioada 10-11 octombrie pentru ca lucrările la tronsonul Sebeș- Turda să avanseze. Traficul va fi deviat pe DN1 și DN7, scrie ziarulunirea.ro

Constructorul lotului 1 al Autostrăzii Sebeș – Turda pregătește o serie de lucrări importante la viitorul nod rutier Sebeș care vor impune închiderea temporară a circulației pe cealaltă autostradă, A1 Sibiu – Deva. Este vorba despre lansarea tablierelor metalice prin care bretelele 2 și 5 ale A 10 supratraversează autostrada existentă, adică A1. Operațiunile propriu-zise sunt programate să dureze 24 de ore, din 10 până în 11 octombrie. În acest interval circulația de pe A1, pe porțiunea Lancrăm – Vințișoara, va fi deviată pe DN1. Până atunci se fac pregătiri.

”În intervalul 4 – 8 octombrie se vor monta deschiderile la ambele structuri, lucrări ce se vor desfășura în partea de Sud a șantierului, înspre Sebeș. Acestea nu presupun închiderea circulației pe A1. Ulterior, macaralele vor fi relocate în partea de Nord, pentru lansarea propriu-zisă a tăblierelor în vederea realizării celor două supratraversări. Aceste operațiuni presupun închiderea circulației pe A1 Sebeș – Turda între Nod rutier Sebeș Nord (Lancrăm) și Nod Rutier Sebeș Vest (Vințișoara) timp de 24 de ore, în intervalul 10 octombrie, ora 8.00 – 11 octombrie, ora 8.00”, a explicat Eusebio Caretta, directorul Pizzarotti.

În intervalul amintit, traficul va fi deviat pe DN1 (E81) și pe DN 7 (E68). Autostrada A1 se închide o singură dată pentru ridicarea tablierelor metalice la 2 supratraversări.

Breteaua 2 face legătura cu Deva-Turda iar breteaua 5 cu Turda – Sebeș. Potrivit lui Caretta, deja s-a început activitatea de asamblare a macaralelor în șantier. Este vorba despre nișe utilaje speciale, de dimensiuni foarte mari, care sunt transportate pe bucăți și apoi asamblate în șantier.

Macaraua șenilată care va fi utilizată la lansarea tăbliei pentru breteaua 2 cântărește 600 de tone iar cea utilizată la breteaua 5 – 300 de tone. E important de precizat că A1 se închide o singură dată pentru ridicarea grinzilor metalice la cele două suprastructuri.

Ultima oră

Comentariul meu