primăria face primii pași pentru realizarea de alei pietonale și piste pentru bicicliști pe malurile cibinului

Proiectul de amenajare a malurilor Cibinului a demarat încă din anul 2018, când a fost întocmit studiul de fezabilitate. La mai bine de un an distanță Primăria Sibiu lansează licitație pentru proiectul tehnic și obținerea tuturor avizelor necesare. 

Firma care va câștiga licitația va primi din partea Primăriei Sibiu 1.200.000 de lei, suma aprobată pentru această etapă a proiectului.

Cei care vor întocmi proiectul tehnic vor ține seama de studiul de fezabilitate care spune că pistele de biciliști se vor întinde pe 3,7 kilometri.  Proiectul propune de asemenea, crearea a 5 spații de odihnă şi a 3 pasarele ciclo-pietonale peste râului Cibin, 1 sistem de iluminat eco-eficient, 1 sistem de supraveghere video şi 7 panouri informative pentru bicicliști.

Prin acest proiect Primăria își propune reducerea emisiilor GES cu 1% la nivelul zonei de interventie în primul an după implementarea proiectului. O dată cu amenajarae pistelor pentru bicicliști va crește atractivitatea deplasării cu bicicleta cu efect asupra cresterii numarului de deplasari prin utilizarea acestui mod nepoluant. Efectul estimat este de crestere cu 5,7% a procentului de utilizare a deplasarilor cu bicicleta la nivelul zonei de interventie în primul an dupa finalizarea implementarii proiectului fata de scenariul „fara proiect”.

Prin aceste lucrări se va realiza și interconectarea cartierelor Gusterita, Resita, Terezian, Strand.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu