Maraton de balet la Sibiu - După două premiere de dans contemporan joi e seara neoclasică
Foto: Ovidiu Mațiu / arhivă

Teatrul de Balet Sibiu a început sezonul cu spectacole de dans contemporan care au umplut sala Thalia cu spectatori doritori de noutate. După două premiere, joi se va dansa din nou.

Joi, 3 octombrie, este ziua celor interesați de dansul neo-clasic. Teatrul de Balet vă invită la „Fragile” și „Rhapsody in Blue”, două spectacole coregrafiate de neozeelandeza Aleisha Gardner, alături de dansatorii Teatrului de Balet Sibiu.

Maraton de balet la Sibiu - După două premiere de dans contemporan joi e seara neoclasică

Noul sezon al Teatrului a început chiar de la 1 octombrie cu premierele spectacolelor „Amurg”, cu dansatorii Teatrului de Balet Sibiu, în colaborare cu coregrafa Sandra Mavhima din București și „45”, în colaborare cu Teatrul de Dans din Poznań, Polonia.

Vorbind despre spectacolul său, Sandra Mavhima spune: ”<Amurg> este starea de tranziție, crepusculul prelungit atât de necesar introspecției, la final găsindu-ne libertatea de a renaște într-o nouă formă. Amurgul este trecerea de la constrângerea cercului perfect la structura amorfă care ne eliberează odată cu venirea nopții. E întoarcerea în interiorul nostru, regăsirea de sine ca proces ireversibil și inevitabil, dar nu în izolare ci în mijlocul haosului microcosmosului în care trăim.”
Sandra Mavhima este dansator, coregraf și producător de dans fiind unul dintre cei mai apreciați artiști români din noua generație, având în portofoliu creații proprii de o valoare artistică excepțională și colaborări cu instituții de artă prestigioase.

Teatrul de Dans Polonez, înființat în anul 1973 ca o companie independentă, aduce în fața publicului două spectacole cu mesaje puternice și coregrafii dinamice, traversând granița dintre genuri și limitele stilistice. Spectacolul „45” pus în scenă de compania poloneză este unul versatil, luând forma spațiului în care se dansează. Structura piesei este strâns legată de istoricul companiei de dans poloneze care, încă de la începuturile sale, nu a avut propria sa scenă.

Cel de-al doilea spectacol prezentat de către artiștii polonezi, „Recolta” face trimitere la ritualurile care însoțesc momentul recoltei și la ciclicitatea vieții conceptualizate etnografic, antropologic și filozofic.

Biletele pot fi achiziționate de pe kompostor.ro, sau de la sediul Casei de Cultură a Municipiului Sibiu, Parcul Tineretului nr. 1. Program casierie: Luni – Joi între 9 și 16, Vineri între 9 și 13:30. Prețul biletelor este de 10 lei. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de 50% reducere.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică