improvizații jazz și texturi electronice la sibiu - a-c leonte concertează la biblioteca astra

Luni, de la ora 19:00, Sala Festivă a Bibliotecii ASTRA Sibiu va găzdui un nou concert jazz, parte din Stagiunea ICon Arts@Biblioteca ASTRA. Seara se anunță una de excepție, cum invitată va fi una dintre cele mai în vogă trupe de jazz din România: A-C Leonte Band.

Programul concertului va include compoziții originale prin care trupa s-a făcut remarcată pe scenele celor mai importante festivaluri de jazz din țară, dar și piese de pe albumul lansat recent „Dream House”.

Accesul va fi liber, în limita locurilor disponibile, doar prin rezervarea locurilor la adresa rezervari.ucimr@gmail.com
Iubitorii muzicii bune vor descoperi un concept muzical distinct, marcat de originalitatea compoziției și a mixului de stiluri jazz cu inflexiuni alese. A-C Leonte este considerată la ora actuală una dintre cele mai bune voci feminine ale scenei de jazz românesc, dar și din zona muzicală underground în care s-a impus prin albumul „Angel minus Wings”. A lansat, în 2014, albumul său de debut intitulat „Secret Lover”, considerat primul album de autor creat de o solistă de jazz din România.

A-C Leonte – ”Dream House” – un concept jazz / electro / psihedelic. Vor concerta A-C Leonte – voce, Albert Tajti – claviaturi, Alex Arcuș – saxofon, Michael Acker – bas și Tavi Scurtu – tobe. improvizații jazz și texturi electronice la sibiu - a-c leonte concertează la biblioteca astra

Influențați de formarea lor ca muzicieni de jazz și funk și consolidați de activitatea lor concertistică intensă și variată membrii trupei explorează lumea muzicii electronice cu o mentalitate deschisă experimentului sonor, fără a abandona frumusețea melodiei, bogăția și profunzimea armoniei, ritmurile puternice și inventive sau liniile de bass conturate, învăluitoare și pline de vitalitate.

Spiritul formației se exprimă prin forme sonore tranzitorii, care lasă să se întrevadă o realitate superioară, iar reflecțiile lor asupra contrastelor dintre lumea contemporană “virtualizată” și existența de care aceasta s-a îndepărtat dau naștere unei muzici inspirate, cu versuri profunde, de o mare forță evocativă.

Albumul recent lansat, „Dream House” este revelator pentru activitatea lor din ultimii ani și demersurile lor de cristalizare a unui limbaj care să permită generarea unui discurs improvizat comun, spontan, în contextul abordării unei palete sonore extinse, inovative.

“Dream House” reprezintă o sinteză a experiențelor lor muzicale individuale și colective, combinând ethosul improvizatoric al jazz-ului cu experimentele electronice psihedelice, într-o călătorie sonoră în care armoniile vocale, texturile electronice și improvizația colectivă dau o viață nouă muzicii cu prilejul fiecărei reinterpretări, atenția obsesivă pentru detalii din studio transformându-se, în concert, într-o experiență unică și irepetabilă, care nu poate fi traită decat “în priză directă”.

Expoziție specială pe tema muzicii jazz
Și cu acest prilej, Biblioteca Județeană ASTRA va pregăti o expoziție inedită centrată pe tema istoriei jazz-ului care va cuprinde viniluri, CD-uri și bibliografii de colecție.

Despre Ana Cristina Leonte
A traversat o varietate de experiențe muzicale care au contribuit la evoluția sa ca artist și ca muzician: de la cântatul la vioară în orchestră, muzică de cameră sau trupe de rock, la propriul cvintet de jazz (Ana-Cristina Leonte Quintet/ Javra – alături de pianistul Albert Tajti, toboșarul Tavi Scurtu, saxofonistul Alex Munte și basistul Michael Acker) sau colaborarea cu cei mai importanți artiști ai jazzului românesc și internațional (Mircea Tiberian, John Betsch, Chris Dahlgren, Juhász Gábor, Cristian Soleanu, George Dumitriu, Alexandru Arcus, Ciprian Pop, etc), de la cântatul într-un grup acappella (Blue Noise, Jazzappella), la primele explorări electronice alături de artiști ca Electric Brother.

Stagiunea ICon Arts@Biblioteca ASTRA este un proiect inițiat de UCIMR – Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România în parteneriat cu Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu. Toate evenimentele și proiectele desfășurate în cadrul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu se derulează cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu