Sibiul, singurul oraş turistic cu 3 stele Michelin din România, nu este inclus in nicio rută culturală a Consiliului Europei

Sibiul, primul oraş din România, declarat Capitală Culturală Europeană în 2007 şi singurul oraş turistic de la noi din ţară cu trei stele Michelin găzduieşte începând de miercuri, în premieră naţională, Forumul Anual al Rutelor Culturale ale Consiliului Europei. Însă Sibiul nu are niciun obiectiv pe harta acestor rute culturale europene. Biserica fortificată de la Cisnădioara este primul obiectiv din judeţul Sibiu care a început să facă demersuri pentru a fi pe harta rutelor culturale europene, spune ministrul sibian al Turismului, Bogdan Trif.

Sibiul nu figurează încă pe harta rutelor culturale ale Consiliului Europei

Ministrul Turismului, sibianul Bogdan Trif, s-a declarat mândru că a reuşit să atragă la Sibiu, 150 de specialişti, din 33 de ţări şi să organizeze în premieră naţională, Forumul Anual al Rutelor Culturale ale Consiliului Europei, în Muzeul în aer liber din Pădurea Dumbrava. Cu toate acestea, Sibiul nu figurează încă cu niciun obictiv pe această hartă a rutelor culturale din Europa. „Vreau să vă spun că sunt mândru în primul rând ca sibian, că reuşim să organizăm Forumul Anual al Rutelor Culturale ale Consiliului Europei, a noua ediţie, la Sibiu. Avem 150 de invitaţi din peste 33 de ţări. Vreau să vă spun că aceste rute culturale le organizăm pentru prima dată în România, este o premieră naţională”, a declarat miercuri, Bogdan Trif, într-o conferinţă de presă.

Cisnădioara cu biserica fortificată are şanse să fie primul obiectiv din Sibiu inclus în rutele culturale europene

Biserica fortificată de la Cisnădioara este primul obiectiv din judeţul Sibiu care are şanse ca să figureze pe harta rutelor culturale europene, până la finalul anului acesta. „În calitate de sibian, vreau să vă spun că biserica de la Cisnădioara deja şi-a manifestat intenţia de a fi introdusă în aceste rute culturale. O să demarăm într-un viitor cât mai scurt, toate acţiunile pentru a avea documentaţia completă. Estimăm că pentru a avea o documentaţie completă, ne trebuie cam două luni de zile, după care o să-şi urmeze circuitul şi este important să avem şi noi la Sibiu, un astfel de monument care să fie inclus într-o rută culturală europeană”, a spus ministrul Bogdan Trif.

Ministrul Turismului nu ştie exact câţi turişti sunt atraşi de cultură în România

Întrebat exact cât înseamnă turismul cultural din turismul din România, sibianul Bogdan Trif, ministru al Turismului nu a putut să spună. „Nu avem o statistică exactă, ca şi procent, dar avem un potenţial enorm. Sunt foarte mulţi turişti şi grupuri organizate de turişti, care vin şi vizitează monumente, deci vin pentru turismul cultural. Avem un potenţial enorm pe care trebuie să-l fructificăm”, a mai zis Trif.

De ce Sibiul nu e pe harta rutelor culturale a Europei? Ministrul Turismului: „Mă provocaţi nu aş prea vrea să răspund”

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, nu a putut să spună clar cine e de vină că nu există niciun obiectiv din Sibiu pe harta rutelor culturale ale Consiliului Europei.

 

Ultima oră

Comentariul meu