reprezentanți ai elevilor sibieni la discuții cu prefectul județului despre viitoarele locuri de muncă

Doi reprezentanți ai Consiliului Județean al Elevilor au participat la ședința Comisiei de Dialog Social, în cadrul căreia au fost prezentate facilitățile acordate de stat, angajatorilor, pentru încadrarea în muncă a absolvenților.

Sebastian Bleaja și Maria Banciu, elevi în clasa a XI-a la Colegiul Național «Octavian Goga», au subliniat faptul că elevii sunt interesați de viitoarele locuri de muncă, apreciind că informațiile primite în această ședință le sunt foarte utile colegilor lor.

Împreună cu directorul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM), prefectul Maria Minea le-a propus elevilor să încheie un parteneriat între AJOFM și Consiliul Județean al Elevilor, pentru acces rapid la informații și consiliere în vederea angajării.

La rândul lor, liderii sindicali Cartel Alfa, BNS, Sanitas au apreciat participarea reprezentanților elevilor în Comisia de Dialog Social și interesul lor pentru un loc de muncă.

Prefectul Maria Minea a anunțat că și reprezentanții studenților vor participa, în calitate de invitați, la ședințele viitoare.

Ultima oră

Comentariul meu