video foto - prima maşină fabricată la sibiu este un monopost de curse care prinde 200 km/oră

În premieră pentru Sibiu, de vineri ne putem mândri cu prima maşină fabricată la noi în oraş. Prima maşină construită în Sibiu este un monopost de curse, realizat de trei profesori şi 25 de studenţi ingineri ai Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu şi care a fost testat pe Bulevardul Victoriei vineri, la Noaptea Cercetătorilor.

Prima maşină făcută în Sibiu are motor de Honda, brand ales şi de cel mai bogat om din lume

Prima maşină făcută la Sibiu este un monopost care la anul va alerga în Formula Student, un fel de Formula 1, destinat studenţilor, în care se premiază nu viteza, ci siguranţa şi inventivitatea. „Ceea ce vedeţi este prototipul maşinii de Formula Student realizat de studenţii Facultăţii Inginerie de la diverse specializări, printre care, Mecatronică, Robotică, Tehnologia Construcţiilor de Maşini. Au participat în jur de 25 de studenţi. Proiectul durează de vreo trei ani de zile. (…) a pornit de la un cadru de oţel”, a explicat coordonatorul echipei care a realizat monopostul, profesorul Gabriel Racz, de la Facultatea de Inginerie din Sibiu. Potrivit acestuia, maşina este pe combustie, este chipată cu un motor Honda, de 120 CP şi prinde şi 200 de km pe oră.  Şi Jeff Bezos, fondatorul Amazon, are o avere uriaşă, estimată la peste 100 de miliarde de dolari, conduce o Honda Accord, potrivit presei centrale.

Prima maşină de la Sibiu a costat 25.000 euro

Maşina la care s-a muncit trei ani la Facultatea de Inginerie a costat până acum 25.000 de euro, iar mare parte din bani provin din sponsorizări, mai ales de la compania Continental. „Este o investiţie destul de mare, putem zice că ne ridicăm undeva în jur de 25.000 de euro”, a mai spus profesorul Racz de la Inginerie. video foto - prima maşină fabricată la sibiu este un monopost de curse care prinde 200 km/oră

La anul ne aliniem la start cu gândul să câştigăm Formula Student

Nu avem niciun circuit de curse în România, dar cu maşina de la Sibiu, studenţii şi-au propus să câştige competiţia Formula Student. „Maşina este pregătită, încercăm să înscriem maşina în competiţiile Formula Student de anul viitor. Formula Student este o competiţie la nivel mondial, la care participă echipe ale universităţilor, fiecare echipă participă cu un monopost. (…) Aceste competiţii nu sunt pentru viteză. (…) Şi noi nu ne-am înscris ca să facem figuraţie, am vrea să câştigăm, totuşi rămânem cu picioarele pe pământ, nu putem spune că într-un an sau în doi sau în trei”, a arătat profesorul Racz. Maşina de la Sibiu are doi piloţi, studenţi la Inginerie. Deocamdată nu are un nume, dar această maşină va putea fi admirată în holul Facultăţii de Inginerie din Sibiu. Ea nu poate circula pe străzile din Sibiu, pentru că nu este înmatriculată. Ca să fie înmatriculată, trebuie omologată. Sibiul nu are nicio fabrică în care să se producă maşini, cum e la Piteşti sau Craiova, dar de azi are prima maşină făcută aici.

YouTube video

Ultima oră

Comentariul meu