SPECTACULOS: Arini – Terasa-Restaurant din Sibiu care te conecteazā cu natura

Cine vrea să mănânce în oraș are foarte multe opțiuni în Sibiu. Restaurantele oferă meniuri diverse, prețuri la fel, atmosferă plăcută în majoritatea. Dar niciunul nu se poate lăuda cu o terasā exact în buza parcului, iar dacă se deschid și pereții de sticlă devine una cu natura. Arini, cea mai nouā Terasā – Restaurant din Sibiu însă poate face asta.

Locația – una de vis

Arini se află exact lângă hotel Parc, la intrarea în Parcul Sub Arini. Nu ai cum să muncească vezi, pentru că pereții din sticlă și design-ul modern atrag atenția imediat. Se vede cu ochiul liber că s-a pus foarte mult accent pe design și atmosfera care se crează în restaurant. ”Am lucrat cu o firmă de arhitectură din Cluj. Ne-am dorit un stil modern, industrial, dar în același timp unul care să fie călduros, în care clienții să se simtă bine, confortabil. Am pus mare accent pe acest lucru, și asta se vede în rezultatul final. Restaurantul se transformă în terasă atunci când este vreme bună. Pereții din sticlă se retrag, iar spațiul se deschide”, spune Valentin Horvat, managerul restaurantului.SPECTACULOS: Arini – Terasa-Restaurant din Sibiu care te conecteazā cu natura

Meniu divers, gustos, la prețuri rezonabile

Dacă prima impresie este bifată, urmează meniul. Este unul mediteranean, dar care oferă și produse grill, preparate la cuptorul Josper, pe un pat de cărbuni încinși. ”Absolut toate produsele noastre sunt făcute aici, în casă: de la paste, la chiflele de burger, la chifteaua din burgeri și la deserturi. Nu avem nimic congelat, cumpărat din magazin, pe care apoi să îl încălzim și să îl servim clientului. Ingredientele de bază sunt luate de la producători locali, iar restul de la producători români. De exemplu, șalăul este chiar din Dunăre, nu din vreun supermarket, importat. Punem foarte mare accent pe aceste lucruri, pentru că ne dorim ca meniul nostru să fie unul gustos și pentru care clienții să revină”, spune Remus Mocanu, directorul Arini.SPECTACULOS: Arini – Terasa-Restaurant din Sibiu care te conecteazā cu naturaSPECTACULOS: Arini – Terasa-Restaurant din Sibiu care te conecteazā cu naturaSPECTACULOS: Arini – Terasa-Restaurant din Sibiu care te conecteazā cu naturaSPECTACULOS: Arini – Terasa-Restaurant din Sibiu care te conecteazā cu natura

Și nu dacă, ci când veți ajunge la Arini, e musai de încercați preparatul din coadă de vită. ”Nu este neapărat o delicatesă, dar rezultatul final ține foarte mult de bucătarul care o prepară. Noi servim acest fel după ce coada a fost brezată, în sos de vin roșu, pireu rustic și ardei copt pe cuptorul – grill Josper”, descrie managerul preparatul emblematic de la Arini.

Desertul casei chiar e de casă pentru că toate ingredientele sunt locale. Este de fapt o panna cotta cu crumble de biscuiți și un mousse de măr.

Când vine vorba de plată, “relax”! Prețurile sunt accesibile tuturor. ”Nu avem prețuri exagerate. Echipa noastră a gândit meniul și prețurile astfel încât ambele să fie pe placul tuturor. Avem și preparate gen paste, dar și unele ceva mai sofisticate, din carne de vită”, spun sibienii de lal Arini.

Terasa – Restaurant are 140 de locuri și este deschisā zilnic, de la ora 10 până la miezul nopții.

 

 

 

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu