ramele de ochelari și ceasurile reflectă personalitatea celor care le poartă

Moda domină cele mai multe aspecte ale vieții noastre. Acest lucru se întâmplă nu doar cu hainele și încălțămintea ci și cu alte accesorii care ne definesc și ne reflectă personalitatea, gusturile sau clasa socială. Dintre acestea, ramele de ochelari și ceasurile au exercitat și continuă să exercite fascinație asupra oamenilor din toate generațiile, fiind în continuare un indicator al preferințelor și tendințelor. 

Ramele de ochelari se aleg conform cu fizionomia fiecăruia 

Sunt multe persoanele care poartă ochelari în zilele noastre. O categorie aparte o constituie cei care poartă ochelari de vedere. Dat fiind faptul că aceștia poartă ochelarii în fiecare zi, este important să aleagă ramele potrivite cu fizionomia proprie. Nu orice culoare sau formă de rame de ochelari se potrivește la fizionomia unui om. Pentru persoanele cu fața rotundă, ramele cu formă rectangulară, ochi de pisică sau cele retro sunt cele mai potrivite. Cei care au fața ovală pot purta orice tip de rame, însă cele mai potrivite sunt cele de tip aviator, retro  sau cele supradimensionate.

Pentru persoanele cu fața pătrată, ramele recomandate sunt cele rotunde sau de tip aviator. Pentru persoanele care au fruntea asemănătoare cu cea a unei inimi, ochelarii cei mai potriviți sunt cei în formă de fluture, sport sau ochi de pisică.

 Ceasuri elegante versus ceasuri moderne 

Ceasurile măsoară nu doar timpul scurs din viața noastră ci și trendul în modă, personalitatea, gândirea, stilul, felul de a fi. Astfel, avem ceasurile elegante și clasice, care de obicei prezintă cureaua de piele. Culorile sunt estompate, cadranul fiind în alb sau negru iar numerotarea este de obicei cea tradițională. Sunt potrivite atât pentru purtarea de zi cu cu zi cât și pentru evenimente deosebite. Ceasurile moderne și minimaliste sunt cele care au culorile estompate, cu forme simple. Se pune mai mult accent pe funcțiile ceasului, nu pe aspectul său. Acest concept este materializat cu succes mai ales de către designerii nordici. Ceasurile sport sunt dintre cele mai rezistente, având culori intense, mai puțin alb, negru sau maro. Au funcții specifice, gen cronometru, rezistență la apă și șoc, senzor de scufundare.

Ceasurile de lux sunt de obicei mecanice sau pot fi și automate. De asemenea, pot fi piese antice foarte rare. In marea lor majoritate, simbolizează succesul, luxul și rafinamentul. Oamenii de afaceri, sportivii, actorii, vedetele media etc sunt printre cei care colecționează astfel de modele.

Nu trebuie să căutați prea departe după rame de ochelari  sau după ceasuri, pentru că magazinele online vin cu oferte bogate și atrăgătoare, cu reduceri unice, menite să mulțumească toate gusturile și preferințele.

Ultima oră

Comentariul meu